• 28 heinäkuun, 2023

Lotta Henttala diskattiin – ulos Ranskan ympäriajosta


Lotta Henttalan Tour de France päättyi ennen päätösviikonloppua.

Lotta Henttala.

Lotta Henttala oli mukana ensi kertaa naisten Ranskan ympäriajossa. Kuva: Shutterstock / All Over Press

Maantiepyöräilyn naisten Ranskan ympäriajon kuudes etappi tarjosi aimon annoksen draamaa. Suomalaispyöräilijä Lotta Henttala hylättiin koko ympäriajosta.

Henttalan belgialaistalli Soudal-Quick Step tiedotti asiasta.

– Lotta Henttala on hylätty tämän päivän etapin tapahtumien seurauksena Myös tallipomomme Servais Knaven on diskattu, talli kirjoittaa.

Muun muassa Cycling News -sivusto kertoo, että Henttala hylättiin, koska tämä piti etapin aikana kiinni tallin huoltoautosta. Autoa ajoi tallin urheilujohtaja Knaven.

Henttala oli yksi ympäriajon sprinttietappien suosikeista. Kuudes etappi, 122,1 kilometriä pitkä pätkä Albista Blagnaciin oli ennakkoon sprinttereille tarkoitettu.

Aiemmin Henttala oli 12:s kolmannella, 147,2 kilometrin mittaisella tasamaaetapilla jääden vain kaksi sekuntia kärjestä.

Lisäksi Henttala oli tallissa tärkeä apukuski muun muassa eteläafrikkalaiselle Ashleigh Moolman-Pasiolle, joka oli viiden etapin jälkeen kokonaistilanteen toisena.

Henttala palasi tänä vuonna kisoihin jäätyään tauolle 2020.

Cycling News kertoo, että Henttala alkoi jäädä pääjoukosta 1,9 kilometrin mittaisessa nousussa, kun etappia oli jäljellä 71 kilometriä. Tämän jälkeen Ranskan televisiossa oli raportoitu, että kilpailuviranomaiset ovat hylänneet Henttalan. Myöhemmin naisten Tour de Francen järjestäjät vahvistivat tiedon.

Kuutosetapin voitti lopulta Movistar-tallin tanskalainen Emma Cecilie Norsgaard, joka oli vahvin loppukirissä.

Kokonaiskisan kärjessä jatkaa hollantilaisen SD Worx -tallin belgialainen Lotte Kopecky, joka hävisi kutosetapin voittajalle sekunnin.

Naisten Tour päättyy sunnuntaina. Edessä ovat vielä lauantain vuoristoetappi (89,9 km) ja sunnuntain aika-ajo (22,6 km).

Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *