• 19 heinäkuun, 2023

Kova kolmiloikkakisa! Davidila kaikkien aikojen viidenneksi, SE-mies Lipsanenkin räväytti – seuraa suorana yleisurheilun GP-iltaa


Tässä illan kotimaisia kärkinimiä – Joonas Rinne kamppailee 1 500 metrillä MM-paikoista

Joonas Rinne hymyilee.

Joonas Rinne saa tänään 1 500 metrillä vastaansa muun muassa Santtu Heikkisen ja Eemil Helanderin sekä tukun ulkomaisia, kovia menijöitä. Kuva: Vesa Pöppönen / AOP

Tänään kautensa on siis aloittanut kolmiloikan Suomen ennätyksen haltija (17,14) Simo Lipsanen, jonka kauden avaus siirtyi sydänkesään jalkavaivan takia.

Alkukesän jalkavaivan takia Lipsanen on siirtänyt arvokisoihin liittyvät tavoitteet ensi kesänä Roomassa käytäviin EM-kisoihin ja Pariisin olympialaisiin.

– Ensi kausi on itselleni iso vuosi. Tähtäin on tällä hetkellä jo siellä. Minulla ei ole rankingpisteitä, joten tämän kesän Budapestin MM-kisoihin pääsy edellyttäisi suoraa tulosrajaa, joka on 17,20 ja aika kova, Lipsanen sanoi Urheiluliiton ennakossa.

Kotimaan kärkinimiä Kimpisen kentällä tänään ovat muun muassa Reetta Hurske 100 metrin aidoissa, Samuli Samuelsson 100 metrillä, Joonas Rinne 1 500 metrillä, Kristian Pulli ja Kasperi Vehmaa pituushypyssä, Elmo Lakka 110 metrin aidoissa, Lotta Kemppinen, Anniina Kortetmaa ja Aino Pulkkinen naisten 100 metrillä.

Rinne on parantunut 1 500 metrin ennätystään kahdessa edellisessä kilpailussa (3.37,65), ja hyvätasoinen juoksu on tarjolla myös Lappeenrannassa. Kuluvan kauden ajoilla kärkikaksikko on Italian Mohad Abdikadar Sheikh Ali (3.35,21) ja Australian Jye Edwards (3.36,77).

– Vähän jouduin arpomaan, haenko hyvän 1 500 metriä ja vai 800 metrin kilpailun ennen Kalevan kisoja. Päädyin hakemaan hyvää tonnivitosta. Toivon, että pystyn nyt hyvään aikaan ja sijoitukseen, joilla saisin vielä rankingpisteitä parannettua MM-kisoja varten, Rinne sanoi.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *