• 18 toukokuun, 2023

Leijonien ykköstykki naureskeli Mikko Rantasen NHL-syötölle – ”Löikö Mörkö sisään” -renkutus ei tällä kertaa naurattanut


Sakari Manninen on ollut tutun tehokas MM-kisoissa. Ykkösketjun sentterillä on jo kolme maalia ja kaksi syöttöä. Manninen ihasteli ketjukaverinsa syöttöjä ja Marko Anttilan maalia.

Sakari Manninen luistelee Suomen ja Ranskan MM-ottelussa Tampereella 2023.

Sakari Manninen on ollut Suomen tehokkain pelaaja MM-kisoissa. Kuva: Tomi Hänninen/Chilipictures

TAMPERE. Neljän MM-pelin jälkeen Suomen paras pistemies on Sakari Manninen, joka on kerännyt tehot 3+2. Myöhään keskiviikkona sentteri nappasi maalin ja syötön, kun Leijonat nujersi Ranskan rimaa hipoen 5–3.

– Ihan hyvin on mennyt, mutta joukkue tässä määrittelee kaiken. Ylivoimalla pitää tulosta tullakin ja tänään saatiin maali siinä. Meidän vahvuus on neljän ketjun jyskytys, Manninen väisteli omaa merkitystään.

Mannisen osuma syntyi lopussa tyhjiin. Tilanteen pohjusti Mikko Rantanen, joka käänsi seisovilta jaloilta melkoisen laserin suoraan maalintekijän lapaan. 95 prosenttia liigapelaajista ei olisi saanut syöttöä haltuun, mutta Manninen kesytti kiekon vaivatta.

– Kun hän sai kiekon niin näin, että hän varmaan painaa lujaa siitä äijien välistä. Laittoi sellaisen änärisyötön. Piti itse laittaa ranteet jäykäksi, ettei kiekko pyörähdä siitä, Manninen naureskeli ja kuvaili Rantasen passeja sanalla napakka.

Mikko Rantanen kaataa vastustajan Suomen ja Ranskan MM-ottelussa Tampereella 2023.

Mikko Rantanen piti vastustajan kurissa ja Teemu Hartikainen seurasi tilannetta taustalta. Kuva: Tomi Hänninen/Chilipictures

Mannisen ketjun tehojen perään on huudeltu ja Ranska-pelissä kolmikko vastasi huutoon päätöserässä. Voittomaaliksi jäi kaunis ylivoimaosuma, jonka Manninen tarjoili kulmasta Teemu Hartikaiselle. Hyökkäysvaunu tinttasi limpun etukulmasta sisään.

– Ranskan alivoima paineisti hyvin ja tuli koko ajan päälle. He eivät antaneet rauhoittaa. Kaikki puolustavat keskustan pois, mutta nyt sattui löytymään väli. Hieno kuti ”Härskiltä” ja maalilla oli taas trafiikkia.

Suomi on pelannut ylivoimaa 30 prosentin teholla, mitä voi pitää varsin hyvänä. Keskiviikkona syntyi yksi yv-maali kolmella yrityksellä.

– Joka kolmannesta yv:stä pitääkin osua. Yv:ssä on hyvät palaset kohdillaan.

Turnauksen paras ylivoimajoukkue on ollut Tanska yli 46 prosentin teholla. Unkari on tilaston jumbona nollalinjalla.

Anttila yllätti vartaloharhautuksella

Ranska-pelin tähtihetki oli Marko Anttilan 3-2-maali toisessa erässä. Leijona-kippari sai kiekon keskialueella, uunotti puolustaja Vincent Llorcan ja ohitti maalivahti Julian Juncan.

– Hieno maali. Iso, pitkä mies ja vartaloharhautus. Hyvin lähti vielä kuti patjan yli luistelusta. Se oli kuin oppikirjasta, Manninen kuvaili.

Leijonien ykkössentteri muistutti, että pitkällä mailalla pelaavaa Anttilaa ei ole helppo pysäyttää.

– Hän osaa tavallaan piilottaa sen ja on fiksu sen kanssa.

Maalin jälkeen Tampereen areenalla raikui Löikö Mörkö sisään -renkutus vuodelta 2019, jolloin Anttila dominoi MM-kisojen pudotuspeleissä NHL-tähtiä vastaan. Kappale pohjautuu Antero Mertarannan selostukseen ja sen julkaisi DJ ILG eli Olli Hartonen.

Yleisö eli keskiviikkona täysillä biisin mukana, mutta Manninen ei.

– Tuliko se? Minä en hoksannut sitä. Tuliko se soimaan? Minulla meni ohi se, olisin kyllä varmasti nauranut! Manninen virnisti.

Marko Anttila innostui tuulettamaan maaliaan kotiyleisön edessä.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *