• 26 kesäkuun, 2023

Tappiota tehnyt Olympiastadionin hiihtotapahtuma historiaan – nämä kaupungit ehdokkaita jatkajiksi


Helsinki Ski Weeks oli Olympiastadionilla liian raskas paketti Hiihtoliiton taloudelle. Jatkossa tapahtumasta ovat pienimuotoisempana kiinnostuneita Lahti ja Tampere.

Johannes Høsflot Klæbo vinkar till publiken.

Nyt kuopattavan Helsinki Ski Weeksin tähtivieras oli sekä kevättalvella 2022 että 2023 norjalainen Johannes Hösflot Kläbo. Hänelle maksettiin 2022 palkkiota 10 000 euroa, seuraavana vuonna hieman vähemmän. Kuva: EPA-EFE/All Over Press

Vuonna 2020 julkisuuteen lanseeratun, mutta koronapandemian takia ensimmäisen kerran vasta 2022 järjestetyn Helsinki Ski Weeks -tapahtuman historia Olympiastadionilla jäi lyhyeksi.

Ski Weeksistä kaavailtiin Hiihtoliitolle uutta taloudellista kivijalkaa, mutta se osoittautui kahdella yrityksellä satojentuhansien eurojen tappiot tuottaneeksi savijalaksi.

Päättyvältä tilikaudelta tiettävästi vähintään puolen miljoonan euron tappiot tekevän Hiihtoliiton ja sen kaupallisen yhtiön Nordic Ski Finlandin ei ollut mahdollista jatkaa tapahtumaa Helsingissä Olympiastadionin vuokratasolla ja Helsingin kulurakenteella.

Ski Weeks osoittautui pääkaupungin ydinkeskustassa tarjotun hiihtomahdollisuuden ansiosta erittäin kiitetyksi ja suosituksi lähiliikuttajaksi. Se houkutti hiihdon pariin myös uusia sponsoreita ja menestyi tapahtuma- ja sponsorointialan palkitsemistilaisuuksissa.

Taloudellinen yhtälö osoittautui kuitenkin mahdottomaksi, sillä hiihtämisestä ei Helsingin kaupungin kanssa tehdyn avustussopimuksen takia peritty kuntoilijoilta maksua ja toisaalta tapahtuman huipennuksen eli kovatasoisen stadionsprintin lipunmyynti jäi kummallakin kerralla erittäin vaisuksi.

Uusia ehdokkaita

Yle Urheilun saamien tietojen mukaan poistuminen Olympiastadionilta ei kuitenkaan merkitse tradition loppua. Sekä Tampere että Lahti ovat osoittaneet Hiihtoliiton suuntaan kiinnostusta jatkaa Ski Weeks -perinnettä. Lahdessa tapahtuma järjestettäisiin hiihtostadionin puitteissa ja Tampereella joko Kaupissa tai Ratinan stadionilla, jossa jo vuonna 2022 järjestetty hiihtotapahtuma osoittautui menestykseksi.

Kumpikin maakuntavaihtoehto pudottaisi Hiihtoliiton kiinteitä tapahtumakuluja valtavasti.

Samaan aikaan Hiihtoliitossa on pohdittu myös Suomen cupin tapahtumakalenteriin merkittäviä muutoksia kaudesta 2024–2025 eteenpäin. Liitto haluaisi jatkossa järjestää osakilpailuja selvästi väkirikkaammilla paikkakunnilla kuin nykyään. Ehdokkaina on puhuttu ainakin Jyväskylästä, Tampereesta ja Kuopiosta, joka kuuluu järjestäjiin jo ensi kaudella.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *