• 16 kesäkuun, 2023

Huuhkajien video hurmasi somessa – illan pelissä nähdään poreammetempaus: ”Propsit Jämsänkosken Ilvekselle”


Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kohtaa perjantai-iltana Slovenian. Lähetys ottelusta käynnistyy TV2:ssa ja Areenassa kello 18.15.

teemu pukki lämmittelee.

Huuhkajat harjoitteli Olympiastadionilla Slovenia-ottelun alla. Kuva: Lehtikuva

Huuhkajat kamppailee elintärkeistä pisteistä perjantai-iltana täydellä Olympiastadionilla.

Päivää ennen ottelua lippuja oli myynnissä enää noin sata.

– Noin 32 500 lippua on suunnilleen maksimimäärä, mitä voidaan myydä. Kun varauksia raukeaa, voi joitain pieniä määriä vapautua, mutta odotamme, että peli myydään viimeistä paikkaa myöten loppuun, Palloliiton markkinointipäällikkö Mikko Laitinen kommentoi.

Neljällä onnekkaalla on mahdollisuus seurata ottelua aivan erityisiltä paikoilta, nimittäin poreammeesta.

Poreamme

Tälläisiltä paikalta neljä onnekasta pääsee peliä seuraamaan. Kuva: Samu Saatsi

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun vastaava tempaus toteutuu perinteisesti jäykkänä urheilurganisaationa tunnetun Uefan alaisissa maaotteluissa.

Palloliitto järjesti arvonnan, jossa halukkailla oli mahdollisuus perustella myös videoin ja kuvin, millainen porukka olisi halukas voittamaan paikat porealtaassa. Vastauksia saapui yli 1 700.

Moni pohti, onko idea poreammetempaukseen lähtenyt legendaarisesta Jämsänkosken Ilveksen tempauksesta.

– Olihan se tiedossa, mutta inspiraatio on ehkä väärä sana. Kaikki propsit Jämsänkosken Ilvekselle, siellä on ollut hieno meininki, samoin Rovaniemellä!

Poreammekatsomo ei ole ainoa erikoisnumero, jota liitto on kaavaillut Slovenia-otteluun.

Ottelun etkoilta löytyy jättiterassi, saunarekka, stadionin edessä on esillä Huuhkajiin liittyvää katutaidetta ja rap-artisti PapiPike vetää Mäntymäen kentällä katufutista.

Laitisen mukaan tapahtuman teemana on Suomi ja suomalaisuus, mihin myös kylpeminen ja saunominen vahvasti liittyvät. Katsojia on pyydetty pukeutumaan valkoiseen.

Suomeen ja suomalaisuuteen liittyi myös Huuhkajien perjantaiaamuna julkaisema somevideo, jossa kerrottiin, millaista suomalaisuutta Huuhkajat edustaa.

”Huuhkajat kirjoittaa tarinaa suomalaisuudesta, jossa vanhat perinteet kohtaavat uudenlaisen, modernin ja avoimen Suomen. Edustamme tulevaisuuden Suomea, jossa ketään ei jätetä ulkopuolelle”, videossa muun muassa sanotaan.

Video on syntynyt yhteistyössä Valtteri Jormanaisen eli Joltterin ja Palloliiton markkinointiosaston kanssa. Video keräsi sosiaalisessa mediassa valtavasti positiivista huomiota.

– Pelipäivä on aina hyvä aloittaa kylmillä väreillä, Yle Urheilun asiantuntija Miika Nuutinen twiittasi.

– Käsittämättömän upea ja monella tapaa ajankohtainen pätkä. On helppo olla ylpeä jalkapallomme lippulaivasta, entinen pelaaja, nykyinen kansanedustaja Timo Furuholm kommentoi.

Suunnittelu alkoi viime vuonna

Jättimäinen tapahtuma ei synny itsestään, vaan suunnittelu on alkanut jo viime vuoden puolella. Ideoista ei sen sijaan ole ollut pulaa.

– Meillä on aika luova tiimi, usein pitää jättää osa ideoista toteuttamatta, Laitinen nauraa.

Mutta seuraisiko markkinointipäällikkö itse ottelua poreammeesta Suomen kannattajien muodostaman täpötäyden Pohjoiskaarteen edessä?

– Parhaiden kavereiden kanssa, ehdottomasti!

Jalkapallon miesten EM-karsintaottelua Suomi–Slovenia perjantaina 16.6. kello 19.00. Lähetys TV2:ssa ja Areenassa kello 18.15 alkaen.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *