• 1 kesäkuun, 2023

Jokerit linjasi kovat tavoitteensa ja julkisti Mestis-ryhmänsä – tuore seurapomo otti kantaa SM-liigan yllätystiedotteeseen: ”Sopii täydellisesti”


Ensi kaudella jääkiekon miesten Mestiksessä pelaavan Helsingin Jokerien tuore taustayhtiö Jokerit Helsinki Oy on pitänyt ensimmäisen virallisen tiedotustilaisuutensa.

Yhtiön puheenjohtajana toimii Mikko Saarni, joka tunnetaan jääkiekkobisneksessä varsinkin Viima Hockey -yrityksestä. Saarni kuvaili viimeisiä neljää-viittä kuukautta vaikeiksi, mutta kiinnostaviksi ja hienoiksi.

Jokerit Helsinki Oy astui kuvioihin helmikuussa. Sitä ennen Jokerien paluuta ajoi Joel Harkimon omistama Team Jokerit Oy.

Saarni kertoi, että Jokerit Helsinki Oy:n ensimmäinen tavoite oli hankkia Jokereille Mestis-lisenssi. Saarni hehkutti Jokerien brändiä, mutta kuvaili sen olevan kuin feenikslintu, jonka siipi on ollut maassa. Jokerien uuden nousun tukipilareiksi Saarni listasi urheilun, talouden ja yhteisöllisyyden.

Jokerien tavoite on olla ensimmäisellä Mestis-kaudellaan kolmen parhaan joukossa. Lähivuosien tavoite on paluu SM-liigaan. Lisäksi seura haluaa olla pääkaupunkiseudun ykkönen juniorien kehittämisessä.

SM-liiga tiedotti tänään, että liigan lisenssikriteeristö arvioidaan kokonaan uudelleen eikä kaudelle 2024–25 voi tällä hetkellä hakea liigalisenssiä.

– Liigan kannanototto sopii meidän aikatauluumme täydellisesti. Tavoite on, että pystymme urheilullisesti saamaan asiat sellaiselle mallille, että olemme liigakelpoisia 2025–26. Päätöksen tekevät muut ihmiset, mutta me voimme tehdä asiat niin, että olemme kelpo hakijoita, Saarni kommentoi.

Saarni kertoi, että Jokerit pyrkii kasvattamaan yhteistyöseurojensa määrää junioripuolella. Tavoitteena on auttaa yksilöitä kohti mahdollista kilpailuputkea Jokereissa.

Jokerien tavoitteena on myös, että kaudella 2025–26 edustusjoukkueen kokoonpano koostuu 50-prosenttisesti omista kasvateista.

Hallituksen puheenjohtaja Mikko Saarni (vas.), toimitusjohtaja Antti-Jussi Niemi, urheilutoimenjohtaja Olli-Pekka Yrjänheikki, päävalmentaja Tero Määttä ja taustaryhmään kuuluva Ossi Väänänen Helsingin Jokerien mediatilaisuudessa Helsingissä 1. kesäkuuta 2023. Jääkiekon Mestiksessä ensi kaudella pelaava Jokerit julkisti tilaisuudessa uuden johtoryhmänsä ja kertoi seuran suunnitelmista.

Vasemmalta hallituksen puheenjohtaja Mikko Saarni, toimitusjohtaja Antti-Jussi Niemi, urheilutoimenjohtaja Olli-Pekka Yrjänheikki, päävalmentaja Tero Määttä ja tuoreen taustaryhmän omistajiin kuuluva Ossi Väänänen. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Talous liigatasolle ”jämäkällä aikataululla”

Taloudellisiksi tavoitteiksi Saarni listasi, että toiminnan jatkumon takaamiseksi toiminnan tulee olla kannattavaa sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Sen lisäksi Jokerit pyrkii talouden osalta ”jämäkällä aikataululla” liigakelpoiseksi.

Saarnin mukaan Jokereilla on jo ”koko suomalaisen urheilun mittakaavalla merkittävä” yhteistyösopimus varustetoimittajan kanssa sekä muitakin kumppanuuksia.

Jokerien ensi kauden kausikortit tulivat myyntiin tänään. Samalla tiedotettiin, että Jokerit aloittaa faneille suunnatun osakeannin, joka jatkuu Mestis-kauden alkuun asti.

Saarnin mainitseman kolmannen tukipilarin, yhteisöllisyyden, osalta puheenjohtaja kertoi muun muassa lasten ja nuorten liikunnan edistämisestä suunnitteilla olevan ”Jokerit liikuttaa” -ohjelman avulla.

Hallituksen puheenjohtaja Mikko Saarni (vas.), toimitusjohtaja Antti-Jussi Niemi, urheilutoimenjohtaja Olli-Pekka Yrjänheikki ja päävalmentaja Tero Määttä Helsingin Jokerien mediatilaisuudessa Helsingissä 1. kesäkuuta 2023. Jääkiekon Mestiksessä ensi kaudella pelaava Jokerit julkisti tilaisuudessa uuden johtoryhmänsä ja kertoi seuran suunnitelmista.

Mikko Saarni kertoili Jokerien suunnitelmista, joihin kuuluvat muun muassa pelaajapolun kehittäminen, talouden saaminen liigakelpoiseksi, yhteistyö fanien kanssa ja yhteisöllisyyden vahvistaminen esimerkiksi nuoria liikuttamalla. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Faneilla uusi osakeyhtiö

Jokerien fanien näkökulman tilaisuuteen toivat pitkän linjan kannattajat Roope Räty ja Pasi ”Pave” Mähönen. Räty kertoi, että on perustettu uusi yhtiö nimeltä Jokerikannattajat Oy, jonka tavoitteena on osakeannin kautta ostaa osa Jokereista.

Yhtiä ostaa osakeannin kautta Jokerit Helsinki Oy:n b-osakkeet. Osakeantiin voivat osallistua kaikki halukkaat minimisijoituksen ollessa 50 euroa.

– Tällä fanit tulevat Jokerikannattajat Oy:n omistajiksi, ja sitä kautta jokainen voi olla Jokerien osaomistajat, Räty esitteli.

– Yksi tärkeä osa on, että meillä on yksi paikka Jokerien hallituksessa. Fanit saavat äänensä kuuluviin tavalla, jota ei aiemmin ole ollut.

Lisäksi on sovittu, että kannattajayhtiö saa kolme prosenttia tulevista Jokerien NHL-kasvattajarahoista.

– Kantavana ajatuksena on ollut, että ne rahat, mitä me keräämme, käytettäisiin Jokerien junioriputken edistämiseen ja tuettaisiin sitä kautta Jokerien strategisia tavoitteita.

Mähönen komppasi korostamalla sitä, miten Jokerien kannattajat ovat historian saatossa arvostaneet omia junioreitaan.

Lue lisää: Jokereiden finaalipeli myytiin hetkessä loppuun – seuran lippulaiva taipui hopealle huutomyrskyssä: ”Nordikselle ei todellakaan mennä”

Jokerien liput liehuvat.

Keväällä Jokerien U20-joukkueen liigafinaaleissa riitti tunnelmaa. Tappara vei kuitenkin nuorten SM-kullan. Kuva: Tomi Hänninen

Joukkue kaudelle 2023–24

Joukkueen päävalmentajana toimii Tero Määttä, 41, joka on toiminut viime kaudet Jokerien U20-joukkueen päävalmentajana. Määtän apureiksi nimettiin valmentaja ja joukkueenjohtaja Mika Niskanen sekä maalivahti- ja fysiikkavalmentaja Roy Hellgren.

Jokerien uusi toimitusjohtaja on seuran puolustajalegenda Antti-Jussi Niemi, 45, ja uusi urheilujohtaja on Olli-Pekka Yrjänheikki, 50, joka on työskennellyt pitkään Jokerit Ry:ssä valmennuspäällikkönä.

Niemi pelasi jääkiekkona ammattilaisena 19 kautta, joista 11 Jokereissa. Uransa jälkeen Niemi on työskennellyt urheilijoille suunnatussa henkilöstöyrityksessä Eezy Unitedissa.

Niemi kuvaili siirtymistään Jokereihin ”erittäin tunnepitoiseksi päätökseksi”. Niemi totesi, että häntä kiinnostaa eniten, millainen on Jokerien uusi identiteetti.

– Mielestäni meidän pitää olla Suomen laadukkain urheiluseura monella saralla. Kun mietitään yhteisöjä, on junnupelaajat, heidän vanhempansa, edustusjoukkue, henkilökunta, ottelutapahtumat, kumppanit, fanit… Kun laatu on keskiössä, tuloksesta tulee hyvä, Niemi linjaili.

Yrjänheikin mukaan pelaajapuolella kiinnostus Jokerien ensi kauden edustusjoukkueeseen on ollut kovaa jo pitkään epävarmuuksista huolimatta.

– Olemme yrittäneet löytää pelaajat, jotka kokevat itse, että heillä on mahdollisuus pelata Mestistä korkeammalla, ja me seurana uskomme, että näin voi tapahtua.

Toimitusjohtaja Antti-Jussi Niemi Helsingin Jokerien mediatilaisuudessa Helsingissä 1. kesäkuuta 2023. Jääkiekon Mestiksessä ensi kaudella pelaava Jokerit julkisti tilaisuudessa uuden johtoryhmänsä ja kertoi seuran suunnitelmista.

Antti-Jussi Niemi pelasi Jokereissa SM-liigaa yhteensä 453 runkosarjaottelua. Leijonissa hän pelasi muun muassa 2006 olympiahopeajoukkueessa. Kuva: Heikki Saukkomaa / LehtikuvaSource link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *