• 11 kesäkuun, 2023

Samuli Samuelsson tykitti uuden 100 metrin Suomen ennätyksen – tältä uuden SE:n tuonut juoksu näyttiSamuelsson paransi omissa nimissään ollutta Suomen ennätystään yhdellä sadasosalla.

Näin syntyy 100 metrin Suomen ennätys: Samuli Samuelsson juoksee ajan 10,15.

Ikaalisten Urheilijoiden Samuli Samuelsson on juossut 100 metrin uuden Suomen ennätyksen. Samuelsson juoksi uuden SE-ajan 10,15 sunnuntaina Espoon Leppävaarassa Espoo Liikkuu Gamesissa.

Kilpailu käytiin uusitulla Mondo-pinnoitteella, ja juoksussa oli myötätuulta 1,3 metriä sekunnissa. Suurin sallittu myötätuuli on kaksi metriä sekunnissa.

Samuelssonin mukaan ennätysjuoksun lähtö sujui hyvin, ja juoksu kulki tasapainoisesti.

– Aina kun saan myötätuulta taakse, niin on helppo juosta. Olemme tehneet paljon ylinopeusharjoittelua, tänäkin kesänä jo pari kertaa. Pääsen niissä hyvin mukaan, eikä ole sellainen tunne, että minua vain vedettäisiin. Olen päässyt hyvin juoksun päälle ylinopeudella, Samuelsson kertoi SUL:n tiedotteessa.

– Uskoin hyvään tulokseen jo täällä, 10,2 ja alaosia ajattelin, mutta yllättäen meni näin hyvin.

Aika alittaa Samuelssonin omissa nimissä olleen aiemman Suomen ennätyksen 10,16 yhdellä sadasosalla. Satasen SE oli pitkään Tommi Hartosen vuonna 2001 juoksema 10,21, mutta Samuelsson rikkoi sen heinäkuussa 2022.

Samuelssonin aika oikeuttaa kauden Euroopan tilastossa jaettuun kymmenenteen sijaan. Kauden kärkitulos on Ison-Britannian Reece Prescodin 9,99.

Samuelsson voitti kisan ennen Lapuan Virkiän Valtteri Loukoa, joka juoksi ajan 10,56. Viipurin Urheilijoiden Kalle Hirvi oli kolmas ajalla 10,60.

Samuelsson avasi sadan metrin kisakautensa keskiviikkona Jyväskylässä, jossa hän kellotti ajat 10,37 ja 10,36.

– Jyväskylän kisassa tunsin, että jalat vasta heräsivät siellä. Itse kisassa en saanut vielä mitään irti, Samuelsson sanoi.

– Kotimatkalla autossa heräsi valmentajani kanssa ajatus, että voisin tulla tänne Espooseen juoksemaan, jos olisi vaikka hyvä olosuhteet. No, miksei mennä, totesimme.

Samuelsson kisaa seuraavaksi Paavo Nurmen kisoissa tiistaina. Viivalla on useita kovia ulkomaalaisia.

– Järkyttävän kova kisa tulossa. Siellä on kolme alle 10 sekunnin juoksijaa vastassa, vaikka yksi kova olikin jäänyt pois. Kovaa saa juosta, että pääsee finaaliin, Samuelsson ennakoi.

Suomalaisyleisurheilijat ovat paukuttaneet tällä kaudella jo viisi ulkoratojen Suomen ennätystä. Alisa Vainio juoksi maratonin SE:n helmikuussa ja Camilla Richardsson 10 000 metrin ennätyksen toukokuussa. Reetta Hurske pinkoi sadan metrin aitojen SE:n ja Viivi Lehikoinen neljän sadan metrin aitojen ennätyksen kesäkuussa.

Pävitetty kello 15.29: Lisätty Samuelssonin kommentteja.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *