• 11 kesäkuun, 2023

Nuorisojoukko puukotti bussikuskia Vantaalla – poliisi toivoo vihjeitä epäillyistä


Nuorisojoukko pahoinpiteli myös kaksi pysäkillä ollutta miestä.

Poliisin hihamerkki

Poliisi toivoo vihjeitä epäillyistä. Kuva: Antti Kolppo / Yle

Nuorisojoukko pahoinpiteli bussikuskin ja kaksi pysäkillä ollutta miestä sunnuntain vastaisena yönä Vantaan Länsimäessä. Pahoinpitelyt tapahtuivat noin puoli kolmen aikaan yöllä bussin 95N reitin loppupuolella.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen päivystävä komisario ja yleisjohtaja Jere Pääkkönen kertoo, että kuljettaja oli puuttunut suullisesti nuorisojoukon aiheuttamaan häiriöön bussissa, minkä jälkeen nuorisojoukko oli käynyt kuljettajan kimppuun. Joukko pahoinpiteli kuljettajan ja viilsi hänelle haavan käteen.

Pääkkönen kertoo, että kaksi nuorta miestä oli nähnyt pysäkiltä tilanteen ja pyrkinyt rauhoittamaan tilannetta.

– Joukko oli seuraavaksi käynyt väliintulleiden miesten kimppuun, ja pahoinpidellyt heidät lyöden ja potkien. Lisäksi heiltä oli myös anastettu omaisuutta, kertoo Pääkkönen.

Pääkkösen mukaan uhrien vammat ovat vakavia, mutta ei hengenvaarallisia.

Pääkkösen mukaan epäiltyyn nuorisojoukkoon kuului 5-6 henkilöä, jotka ovat arvion mukaan iältään noin 15-16-vuotiaita. Yksi epäillyistä on nuori nainen ja loput nuoria miehiä.

Epäillyillä nuorilla oli tummat vaatteet ja valkoisia tennareita. Lisäksi osalla on ollut huivi kasvoilla ja osalla jonkinlainen hattu. Poliisin mukaan epäiltyjen ihonväri oli tumma.

Epäillyt pakenivat paikalta juosten Länsimäen kirkon suuntaan. Poliisi etsii tällä hetkellä rikoksesta epäiltyjä ja pyytää vihjeitä tapahtuneesta puhelimitse numeroon 0295 413 636 tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi.

Tapausta tutkitaan törkenä pahoinpitelynä ja törkeänä ryöstönä.

HSL:n viestintäpäällikkö Johannes Laitilan mukaan samantyyppiset tapahtumat ovat suhteellisen harvinaisia joukkoliikenteessä.

– Nämä ovat aina vakavia tapauksia, kun kuljettajan tai matkustajien turvallisuus on uhattuna. Yksikin tapaus on liikaa, kommentoi Laitila.

Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Juttua päivitetty 11.6.2023 klo 13.33 Lisätty HSL:n viestintäpäällikkö Johannes Laitilan kommentit, täydennetty tietoa bussilinjasta sekä poliisin antamista tuntomerkeistä.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *