• 4 heinäkuun, 2023

Maalivahdin virheet herättivät huomiota – Palloliitto selvittää jalkapallon Miesten Kakkosen kärkiottelun tapahtumia


Atlantiksen maalivahti Sammy Ndjock päästi kolme poikkeuksellista maalia sunnuntain ottelussa Grankulla IFK:ta vastaan. Palloliitto selvittää ottelun lopun tapahtumia.

Tunnistamaton henkilö potkaisemassa jalkapalloa.

Kuva: John Berry

Palloliitto selvittää sunnuntaisen Miesten Kakkosen ottelun tapahtumia. Atlantiksen maalivahti Sammy Ndjock päästi loppuhetkillä kolme laajasti huomiota herättänyttä maalia helppojen virheidensä seurauksena.

Palloliiton kilpailutoiminnan johtaja Pekka Soini sanoo, ettei Palloliitto epäile tapauksessa tässä vaiheessa sopupeliä.

– Teemme tietenkin tapauksessa selvitykset, Soini kertoo Yle Urheilulle.

Hänen mukaansa kyseessä on Palloliiton sisäinen selvitysprosessi.

Palloliitossa nimetyt vastuuhenkilöt tekevät päätöksen selvityksen aloittamisesta kyseenalaisten ottelutapahtumien osalta. Suomen urheilun eettinen keskus (SUEK) on Soinin mukaan aina Palloliiton yhteistyökumppani selvitysprosesseissa.

Muuten selvityksissä mukana olevat liiton ulkopuoliset yhteistyötahot riippuvat siitä, mitä kyseisessä prosessissa selviää.

Seura purki maalivahdin sopimuksen

GrIFK voitti Atlantiksen sunnuntaisessa ottelussa maalein 4–2, vaikka Atlantis johti ottelua vielä reilut kymmenen minuuttia ennen loppua. Ndjockin lopun virheet johtivat pelaajan sopimuksen purkamiseen.

– Hän töpeksi niin pahasti, että meidän oli pakko purkaa sopimus, Atlantiksen päävalmentaja Moshood Bola kertoi maanantaina Ylelle.

Voit katsoa Ndjockin päästämät maalit alta tai Grankulla IFK:n edustusjoukkueen Instagram-tililtä.

Bola ei halunnut spekuloida, oliko Ndjockin epäonnistumisissa kyse mahdollisesta sopupelistä. Hän sanoi, että Veikkausliigaakin RoPSin riveissä pelanneen maalivahdin sopimuksen purkaminen johtui siitä, että ammattilaispelaaja töpeksii noin merkittävästi tärkeässä ottelussa.

– Tuollaisen suuruusluokan maalivahti ei voi epäonnistua noin pahasti. On ilmiselvää, että hän ei voi jatkaa meillä, Bola totesi haastattelussa.

GrIFK on voiton jälkeen Kakkosen B-lohkossa kolmantena. Atlantis puolestaan johtaa koko lohkoa samalla pistemäärällä. Bola painottikin Ylelle, että joukkueen tavoitteena on paikka Ykkösen nousukarsintaan.

Soini ei halunnut kommentoida Ylelle Palloliiton keskeneräisen selvityksen valmistumisaikataulua.

Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *