• 13 heinäkuun, 2023

HJK antoi potkut päävalmentaja Toni Koskelalle – tilalle Toni Korkeakunnas


Toni Korkeakunnas jatkaa HJK:n päävalmentajapestin ohella Huuhkajien valmennustiimissä. Toimitusjohtaja Aki Riihilahden mukaan HJK saattaa hankkia myös pelaajia kesän siirtoikkunan aikana.

Toni Koskela.

Toni Koskela ehti valmentaa HJK:ta runsaat neljä vuotta. Kuva: All Over Press

Helsingin Jalkapalloklubi on vapauttanut päävalmentaja Toni Koskelan tehtävistään. Seuran uudeksi päävalmentajaksi on palkattu Toni Korkeakunnas.

Koskela valmensi HJK:ta vielä keskiviikkoiltana, kun joukkue otti 1–0-voiton pohjoisirlantilaisesta Larnesta Mestarien liigan karsintojen avausottelussa.

Koskela aloitti HJK:n valmentajana toukokuussa 2019. Seura voitti hänen johdollaan Suomen mestaruudet vuosina 2020–2022. Klubi eteni Koskelan alaisuudessa eurokentillä lohkovaiheisiin 2021 Konferenssiliigassa ja 2022 Eurooppa-liigassa.

HJK on tällä hetkellä Veikkausliigassa kolmantena. KuPS ja SJK ovat kolme pistettä helsinkiläisten edellä.

Suurseuran otteita on kritisoitu tällä kaudella ja fanit ovat muun muassa vaatineet Koskelan eroamista.

– Niin meidän seuran johdossa, valmennuksen kuin pelaajienkin on nyt katsottava peiliin ja nostettava tasoaan, jotta tänäkin vuonna yllämme tavoitteisiimme, joista tärkein on aina Veikkausliigan mestaruus, toimitusjohtaja Aki Riihilahti sanoo seuran tiedotteessa.

Toni Korkeakunnas valmensi FC Lahtea 2014–2018.

Toni Korkeakunnas, 55, on valmentanut Veikkausliigassa aiemmin FC Hämeenlinnaa, MyPaa ja FC Lahtea. Kuva: Marko Tuominiemi / All Over Press

Riihilahden mukaan Koskelan korvaajaksi valittiin Korkeakunnas, koska hänen uskotaan pystyvän toteuttamaan ”muutoksen parempaan” nopeasti.

– Kevään ja kesän aikana joukkueen peliesitykset ovat menneet pahaan takalukkoon. Ja koska näkymää paremmasta ei yrityksistä huolimatta ollut, totesimme valmennuksen vaihtamisen olevan tässä tilanteessa paras mahdollisuus peliesitysten parantamiseen.

Riihilahden mukaan pelaajahankinnatkaan kesän siirtoikkunnassa eivät ole poissuljettuja: seuran urheilujohto jatkaa mahdollisuuksien kartoittamista, kuten tähänkin asti.

– Totta kai myös siltä osin halutaan vahvistaa joukkuetta, Riihilahti kommentoi Yle Urheilulle.

Korkeakunnas työskenteli jo viime kaudella osana HJK:n valmennusta. Seurajoukkuetyön ohella hän jatkaa Huuhkajien valmennustiimissä, jossa hän on ollut mukana kuusi vuotta.

Koskelan lisäksi Mikko Lignell ja Tuomas Silvennoinen jättävät HJK:n valmennustiimin. Maalivahtivalmentaja Ville Wallén ja fyysinen valmentaja Luis Anula sen sijaan jatkavat tehtävissään.

Korkeakunnaksen muu valmennustiimi julkistetaan seuran mukaan myöhemmin.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *