• 8 maaliskuun, 2023

Apteekin koneellinen lääkejakelu petti – iäkäs potilas kuoli


Satakunnassa on sattunut potilaan kuolemaan johtanut virhe apteekin lääkejakelupalvelussa. Virhe sattui helmikuun loppupuolella. Kuollut oli kotihoidossa ollut ikäihminen.

Lääkeannostelijassa lääkkeitä

Virhe lääkejakelussa johti potilaan kuolemaan Satakunnassa. Kuva: Jouni Immonen / Yle

Iäkäs henkilö on kuollut Satakunnassa apteekin lääkejakelupalvelun virheen takia.

Satakunnan hyvinvointialue tiedottaa, että kuolema tapahtui helmikuun loppupuolella yksityisen apteekin koneellisen annosjakelupalvelun virheen takia.

Potilas oli ollut pitkäaikaisessa kotihoidossa. Hyvinvointialueen ikääntyneiden toimialuejohtaja Jaana Männikkö kertoo, että jakelun virheen takia potilas oli jäänyt pidemmän aikaa ilman tarvitsemaansa lääkettä. Kyse on Männikön mukaan ollut inhimillisestä virheestä.

Asiasta on aloitettu selvitystyö, jotta vastaavaa ei enää tapahtuisi. Satakunnan hyvinvointialue on ilmoittanut tapauksesta myös Onnettomuustutkintakeskukselle ja aluehallintovirastolle sekä valvontavirasto Valviralle. Onnettomuustutkintakeskus kertoo aloittavansa (siirryt toiseen palveluun) tapauksesta selvityksen.

Sadat potilaat jakelun piirissä

Toimialuejohtaja Männikkö sanoo, että hyvinvointialue on lisännyt lääkkeiden jakeluun vielä yhden tarkastuskerran, jotta potilas saa varmasti tarvitsemansa lääkkeet. Tähän saakka tarkastuksia on tehty kaksi, jatkossa kolme kertaa.

– Olemme hyvin pahoillamme tapahtuneesta. Haluan lähettää annosjakelun piirissä oleville potilaille terveisiä, että he voivat olla turvallisin mielin, Männikkö sanoo.

Apteekin koneellisen lääkeannosjakelun piirissä on Männikön mukaan Satakunnassa satoja potilaita.

Toimialuejohtajan mukaan tapaus ei toistaiseksi ole poliisin tutkinnassa. Mahdollinen tarve poliisitutkinnalle selviää myöhemmin.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *