• 28 kesäkuun, 2023

Manageri paljastaa, mitä Reetta Hurskeen Timanttiliiga-sekoilussa oikein kävi – ”Tein virhearvion”


Lausannen Timanttiliiga mainosti tapahtumaansa Reetta Hurskeen nimellä vielä 16. kesäkuuta. Lopulta suomalaiselle ei supertähtien seasta löytynyt lupauksista huolimatta juoksurataa.

Reetta Hurske.

Reetta Hurske huipensi loistavan hallikautensa 60 metrin aitajuoksun EM-kultaan Istanbulissa maaliskuun alussa. Kuva: EPA-EFE

Kesäkuun alussa 100 metrin aitojen SE-ajan 12,70 juosseen Reetta Hurskeen kilpailukauden kohokohtiin kuului Lausannen maineikas Timanttiliiga, minkä tamperelainen jo 21. toukokuuta nosti esille omalla Twitter-tilillään.

Lausannen mediaosasto oli kertonut Hurskeen osallistumisesta 30. kesäkuuta kilpailtavaan Timanttiliigaan jo 9. toukokuuta – ja suomalainen oli mukana vielä Lausannen ennakkomateriaaleissa 16. kesäkuuta.

Mutta kun pika-aiturit perjantaina Suomen aikaa kello 22.13 asettuvat lähtötelineisiin ME-naisen, maailmanmestari Tobi Amusanin ja Tokion olympiavoittajan Jasmine Camacho-Quinnin johdolla, EM-hallikisoissa kultaa voittanut suomalainen puuttuu joukosta.

Viivalla on kolme urheilijaa huonommalla tämän kauden tilastoajalla kuin Hurske, mutta toisaalta peräti viisi naista kahdeksasta on parhaimmillaan juossut alle 12,40. Hurske majailee maailmantilastossa 16:ntena, eurooppalaisista ykkösenä.

Ei varapaikkaa

Lausannen urheilijahankinnasta vastaava Laurent Meuwly kertoi keskiviikkona Yle Urheilulle kaikkien kahdeksan olevan terveinä ja vahvistaneen osallistumisensa, joten Hurske jää sivuun.

Hurskeen kilpailumanageri, alan erittäin kokenut toimija Tero Heiska paljastaa nyt, miksi näin kävi. Halutun paikan meneminen sivu suun oli Heiskan mukaan Hurskeelle kova pettymys, mutta palsamia haavoille tulee jo 2. heinäkuuta Tukholman Timanttiliigassa. Sinne Hurskeella on varma paikka.

Heiska sanoo tavanneensa Lausannen promoottorin Jacky Delapierren maaliskuussa Istanbulin EM-hallikisoissa, joissa Hurske ja Wilma Murto voittivat kultaa.

Oliver Helander kastar spjut.

Lausannessa kilpailevat perjantaina Suomen tähdistä Paavo Nurmi Gamesissä hirmuvireessä ollut Oliver Helander ja naisista Viivi Lehikoinen sekä Wilma Murto. Kuva: EPA-EFE/KIMMO BRANDT/All Over Press

– Tarjosin Lausanneen asiakasurheilijoistani Hursketta, Murtoa, Keshorn Walcottia, Johannes Vetteriä, Oliver Helanderia ja Kelsey Lee-Barberia. Vastaanotto oli hyvin myönteinen myös Reettan osalta, vaikka hänelle ei 100-prosenttisesti vielä silloin luvattu paikkaa.

Heiskan tarjoamista urheiljoista kilpailevat perjantaina Sveitsissä kaikki paitsi Hurske ja Vetter, joka on sivussa terveyssyistä.

Tuplatarkistus

Toukokuun 9. päivänä Lausannen Timanttiliigan verkkosivuille ilmestyi artikkeli, jossa tapahtumaa mainostettiin mm. Hurskeen nimellä. Tämä ei tietenkään mennyt sen paremmin urheilijan, valmentaja Marjukka Suihkon kuin kilpailumanagerin silmien ohi, ja paikkaa pidettiin varmana.

– Otan tämän nimiini; tein virhearvion. Minun olisi tietysti pitänyt vielä senkin jälkeen tuplatarkistaa asia kilpailujohdolta, Heiska myöntää.

Kun Hurskeen nimi sitten katosi listoilta, Heiska otti ihmetellen yhteyttä promoottori Delapierreen.

– Hän pahoitteli kovasti sitä, että heidän mediaosastonsa oli mennyt asioiden edelle ja julkaissut tuollaisia tietoja tapahtuman omilla sivuilla, ei osannut asiaa sen paremmin selittää.

Tobi Amusan poseerasi uusien ME-lukemien vierellä.

Lausannen supertähtiin kuuluva nigerialainen Tobi Amusan juoksi Eugenen MM-kisoissa 2022 häkellyttävän ME-ajan 12,12 jo kilpailun välierävaiheessa. Kuva: Getty Images

Hurske jäi Lausanneen varasijalle, mutta lopulta urheilija ja kilpailumanageri puhalsivat sen pelin poikki ja alkoivat suunnata ajatuksiaan Tukholman olympiastadionille.

Heiska korostaa tehneensä Lausannen kanssa hyvää yhteistyötä vuosikymmeniä. Tätä tapausta lukuun ottamatta sveitsiläisten toiminta urheilija-asioissa on hänen mukaansa ollut aina erittäin ammattitaitoista.

Vakka Lausanne kerää totutusti maailman yleisurheilueliitistä merkittävän osan, tuloskuti voi jäädä piippuun. Kaupunkiin on perjantai-illaksi luvassa pahimmillaan kaatosadetta ja selvästi alle 20 asteen lämpötilaa. Oliver Helanderin valmentaja Tero Pitkämäki kommentoi keskiviikkona, että tilanne on varsinkin hänen urheilijansa kannalta kiinnostava:

– Oliver ei ole koskaan edes treenannut heittämistä sateessa, saati kilpaillut.

Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *