• 17 maaliskuun, 2023

”Ydinjäte tulee milloin milläkin kulkuvälineellä” – Pelicansin nousujohteinen peli toi avauskiinnityksen


Jääkiekon SM-liigan 1. puolivälierissä Tappara voitti KooKoon 4-0 ja Pelicans kaatoi KalPan 2-1.

Jori Lehterä tuulettaa Tapparan 1-0-maalia.

Jori Lehterä tuulettaa Tapparan 1-0-maalia. Kuva: Mika Kylmäniemi / All Over Pres

Runkosarjavaltias ja levännyt Tappara näytti kaapin paikan otteluruuhkassa tarpovalle KooKoolle, eikä antanut haastajalle siimaa missään vaiheessa.

Tapparan teho lepäsi Jori Lehterän (2+1), Veli-Matti Savinaisen (1+1) ja Niko Ojamäen (1+1) harteilla. Christian Heljanko piti nollan 19 torjunnalla.

– Tässä on vähän kuin pienessä karsinassa oltu viikko ja katsottu kun muut pelaa pudotuspelejä. On se aina hieno tehdä pudotuspeleissä maali, kun on tunnetta ja meininkiä, vain yhden maalin runkosarjan viimeisiin 17 otteluun tehnyt Savinainen sanoi STT:lle.

KooKoon paras pelaaja oli neljästä takaiskusta huolimatta maalivahti Oskari Setänen.

– Tuossa oli varmaan Euroopan kovimman joukkueen taso. He tiesivät meidän ottelurasituksen ja tulivat heti alusta tosi kovaa päälle. Vaikea siinä oli pysyä mukana. Nyt näimme kuitenkin vaatimustason, ja sen mihin meidän pitää pystyä jatkossa. Kiekolla pitää ainakin pelata paremmin omalla alueella, tuumi Setänen.

Veli-Matti Savinen tuulettaa 2-0-maaliaan KooKoo-ottelussa.

Veli-Matti Savinainen tuulettaa 2-0-maaliaan KooKoo-ottelussa. Kuva: Mika Kylmäniemi / All Over Pres

Kuusi peliä kahdeksaan päivään on ollut kova rupeama KooKoolle, joka pelasi vain vuorokausi sitten Oulussa ratkaisevan pudotuspelin (5–0-voitto) Kärppiä vastaan.

– Pelin jälkeen iso annos ruokaa ja nukkumaan hotelliin Oulussa. Aamiaisen jälkeen klo 11.30 lento Helsinkiin, jossa murkinat suuhun. Siitä sitten bussilla kohti Tamperetta ja siellä ennen peliä vielä palaverit. Ydinjäte tulee milloin milläkin kulkuvälineellä. Ei tämä meitä haittaa, meillä on hauskaa yhdessä, Setänen naurahti.

Setänen myönsi, että kahden päivän huili tulee tällä kertaa hyvään paikkaan.

– Akut ladataan täyteen. Pääsemme näyttämään maanantaina kotiyleisölle, ja toivottavasti saadaan heiltä ekstrabuustia tekemiseen, KooKoo-veskari totesi.

KooKoon avainpuolustaja Charle-Edouard D’Astous sai ottelun lopussa suihkukomennuksen pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta, joka kohdistui Tapparan Waltteri Merelään.

Pelicans paransi pelaamista, KalPa ei

KalPa sai mahtialun Lahdessa ja pääsi 1–0-johtoon, mutta jatkossa kuopiolaiset eivät pystyneet tasaiseen suoritukseen ja peliote kirposi ajoittain. Pelicans paransi sen sijaan pelaamista tahmeasta alusta ja onnistui kääntämään pelin itselleen.

Joni Ikonen toi Pelicansin tasoihin hyvän kulmapelin seurauksena toisen erän lopussa, ja Tyler Kelleher ohjasi maalin kulmalta 2–1-voittomaalin Ben Bloodin loistosyötöstä päätöserässä.

– Kärsivällisesti pelaamme sitä meidän peliä huolimatta tuloksesta ja uskomme kaikki siihen. Vähän olimme jaloissa ottelun alussa, mutta parannettiin siitä, Pelicansin hyökkääjä Leevi Tukiainen huomioi.

 Pelicansin Anton Mylläri sai KalPa-ottelussa suihkukomennuksen ja lähtee pukukoppiin ajassa 17.00.

Pelicansin Anton Mylläri sai KalPa-ottelussa suihkukomennuksen ja lähtee pukukoppiin ajassa 17.00. Kuva: All Over Press

Puolustaja Jesper Mattila teki KalPalle avausosuman kauden ensimmäisellä maalillaan siirretyn rangaistuksen aikana.

– Ottelun alku oli meiltä hyvä, toinen erä taas tosi huono, emmekä päässeet paineen alta oikein mihinkään. Kolmannessa erässä parannettiin, mutta ei riittävästi. Huomiselle jäi parannettavaa. Tiukka vääntö siitäkin on tulossa. Tärkeintä on, että pääsemme nopeasti omalle, hyvälle tasolle, Mattila tähdensi.

KalPan Kasper Simontaival otti päähänsä osumaa Pelicansin ruotsalaispakilta Anton Mylläriltä, joka sai videotarkastelun jälkeen teostaan suihkukomennuksen ensimmäisen erän lopussa. Mylläriä uhkaa pelikielto.

SM-liigan puolivälierät jatkuvat lauantaina klo 17 alkavilla otteluilla Ilves–Ässät ja KalPa–Pelicans sekä klo 18.30 alkavalla Lukko–HIFK.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *