• 7 huhtikuun, 2023

Painajaismainen ja fiasko – Ruotsissa tyrmistyttiin MM-avausottelun tappiosta Saksaa vastaan


Naisleijonat kohtaa tänä iltana Ruotsin MM-avauksessaan yllättäneen Saksan.

Saksan Laura Kluge suojaa kiekkoa Ruotsin Hilda Svenssonilta.

Ruotsin Hilda Svensson (oik.) aloitti aikuisten arvokisataipaleensa vahvasti. Kuva: Getty Images

Ruotsin naisten jääkiekkomaajoukkueen MM-turnaus käynnistyi Suomen aikaa torstai-iltana yllätystappiolla Saksaa vastaan. Länsinaapuri aloitti ottelun vahvasti, mutta Saksa jyräsi ottelussa lopulta 6–2-voittoon Kanadan Bramptonissa käytävässä turnauksessa.

Ruotsin valopilkuksi nousi vasta 16-vuotias Hilda Svensson, joka teki joukkueensa molemmat maalit. Svenssonin ensimmäinen osuma syntyi ainoastaan kymmenen sekunnin pelin jälkeen.

– Olen melko tyytyväinen suoritukseeni, tämä oli ensimmäinen otteluni aikuisten MM-kisoissa. Vastustaja yritti hieman meitä kovempaa ja he halusivat saada kiekon sisään. Meidän olisi pitänyt päästä enemmän heidän maalinsa eteen ja voittaa irtokiekot itsellemme, Svensson kertoi SVT:lle avausottelun jälkeen.

Toisen erän alkuun Saksa teki kaksi maalia minuutin sisään. Svensson kavensi tilanteeksi 3–2, mutta Saksa karkasi lopulta selvään voittoon.

– Oi, miten hyvä Svensson on. Hän on Ebba Hedqvistin kanssa joukkueen nuorin ja silti hän näyttää muille tietä, SVT:n kommentaattori Chris Härestam ylisti.

Ruotsissa avausottelun tappio on otettu vastaan tyrmistyneenä. Expressen (siirryt toiseen palveluun) ja Hockey Sverige (siirryt toiseen palveluun) -sivusto uutisoivat joukkueen saaneen painajaismaisen alun turnaukseen. SVT (siirryt toiseen palveluun) kuvaili tappiota fiaskoksi.

– On selvää, että emme ole tähän tyytyväisiä, mutta samalla tällaisesta tilanteessa on tärkeää nousta ja näyttää, mistä joukkue on tehty, Ruotsin päävalmentaja Ulf Lundberg kommentoi.

– Kaiken kaikkiaan häviämme liian paljon kaksintaisteluita, eikä se ole sallittavaa.

Saksan voiton avainpelaajiin kuuluivat Franziska Feldmeier ja Celina Heider, jotka iskivät molemmat kaksi maalia.

Suomen kanssa B-lohkossa pelaavassa Ruotsissa spekuloidaan jo mahdollista puolivälierää. Häviön myötä joukkue saa todennäköisesti vastaansa Kanadan tai Yhdysvallat.

A-lohkosta kaikki joukkueet pääsevät puolivälieriin, B-lohkosta jatkoon etenee kolme parasta.

Naisleijonien pelit jatkuvat tänään, perjantai-iltana kello 22, kun joukkue kohtaa Saksan. Yle seuraa jääkiekon MM-kisoja tässä artikkelissa.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *