• 25 maaliskuun, 2023

Ben Zyskowiczin kimppuun käytiin Itäkeskuksessa, hyökkääjä uhkasi tappaa – asiasta tehty rikosilmoitus, poliisi kertoo Ylelle


Zyskowiczin kimppuun käynyt mies löi tätä kasvoihin ja solvasi tätä. Zyskowiczin mukaan tekijällä oli selkeästi poliittinen motiivi.

Kansanedustaja Ben Zyskowicz, Kansallinen Kokoomus.

Ben Zyskowicz kertoo tehneensä tapahtuneesta rikosilmoituksen. Arkistokuva. Kuva: Kimmo Brandt / Compic / Eduskunta

Kansanedustaja Ben Zyskowiczin (kok.) kimppuun hyökättiin tänään lauantaina Helsingin Itäkeskuksen metroasemalla. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti (IL) (siirryt toiseen palveluun).

Zyskowicz oli odottamassa metroa Vuosaareen, kun paikalle tullut mies alkoi uhkailla tappavansa hänet. Mies löi Zyskowiczia kasvoihin ja lähti karkuun.

Iltalehden julkaisemalla lukijan videolla (siirryt toiseen palveluun)näkyy, kuinka tummiin vaatteisiin pukeutunut mies juoksee Zyskowiczin perässä ja tönäisee tätä. Videolla näkyy myös, kuinka poliisit taluttavat miehen autoon.

Zyskowicz juoksi miehen kiinni, mutta mies kaatoi hänet maahan. Vartijat ottivat miehen kiinni.

– Hänellä oli selkeästi poliittinen motiivi, hän haukkui minua Natosta ja juutalaisuudesta, Zyskowicz kertoo IL:lle.

Zyskowicz selvisi tilanteesta kämmenhaavoilla ja polvinaarmuilla. Hän kertoo tehneensä rikosilmoituksen pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta.

Helsingin poliisin päivystävä tutkinnanjohtaja Kari Martikainen vahvistaa Yle Uutisille, että tapauksesta on kirjattu rikosilmoitus ja poliisi tutkii asiaa.

Polisi kertoo myös Twitterissä (siirryt toiseen palveluun) ottaneensa yhden henkilön kiinni pahoinpitelystä epäiltynä. Tapausta tutkitaan tällä hetkellä pahoinpitelynä ja laittomana uhkauksena, poliisi kertoo.

Zyskowicz on ehdolla tämän kevään eduskuntavaaleissa Helsingin vaalipiirissä.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kommentoi Twitterissä (siirryt toiseen palveluun)puolueen olevan ”järkyttyneitä ja vihaisia” Zyskovicziin kohdistuneesta hyökkäyksestä.

– Ben on onneksi fyysisesti kunnossa. Hyökkäys on äärimmäisen vakavaa vaalirauhan kannalta ja tuomitsemme häirinnän jyrkästi. Ehdokkaiden vapaa vaalityö on demokratiamme perusta, Orpo kirjoittaa.

Lisätty poliisin twiitti ja kappale Iltalehden julkaisemasta videosta 25.3. kello 13.31. Tarkennettu, että poliisi tutkii asiaa paohinpitelynä ja laittomana uhkauksena kello 13.49.

Lisätty Kari Martikaisen kommentti ja päivitetty kauttaaltaan kello 13.15.

Lisätty Orpon twiitti kello 13.03.

Lue lisää:

Tätä on ehdokkaiden arjen ruma puoli: lumityöt keskeytti pihalle kaartanut vaalihäirikkö, joka alkoi ladella törkeyksiä

Eduskuntavaaleissa kampanjoiva Bella Forsgrén on tottunut n-sanan huutajiin, mutta nyt on tullut vastaan uudenlaista vaalihäirintää

Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *