• 25 maaliskuun, 2023

Suomen jäätanssitähdet upeasti yhdeksänsiä MM-kisoissa – Juulia Turkkila lupaa: ”Meiltä on vielä luvassa”


Juulia Turkkila ja Matthias Versluis ylsivät ensimmäistä kertaa kymmenen parhaan joukkoon MM-kisoissa. Suomi saa näin ollen kaksi maapaikkaa ensi vuoden MM-kisojen jäätanssiin.

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis MM-kisoissa.

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis olivat yhdeksänsiä MM-kisoissa. Kuva: EPA-EFE

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis ylsivät kymmenen parhaan joukkoon taitoluistelun MM-kisojen jäätanssissa. Pari oli lopulta yhdeksäs yhteispisteillä 193,54.

Kaksikko lähti vapaatanssiin kahdeksannelta sijalta ja sai suorituksestaan pisteet 116,57. Kauden vapaatanssin ennätyspisteet 120,65 ovat EM-kisoista Espoosta, jolloin pari saavutti pronssia.

– Ei ollut meidän kauden paras. Siellä oli tosiaan virhe twisseleissä. Ennen sitä ja sen jälkeen elementit olivat meidän tasoamme ja luistelimme niin kuin harjoituksissa, Turkkila sanoo Yle Urheilulle.

Maailmanmestaruuden saavutti yhdysvaltalaispari Madison Chock ja Evan Bates. Suomalaiskaksikko myöntää, että virhe jäi harmittamaan tiukassa kilpailussa.

– Emme antaneet sen vaikuttaa loppuohjelmaan. Pystyimme nauttimaan hetkestä ja Japanin yleisöstä. Oli oikein mukavaa luistella, Versluis kommentoi.

– Vähän kaksijakoiset fiilikset, mutta täytyy muistaa, että kausi on ollut huikea ja miettiä sitä positiivista kuvaa tästä kaudesta, Turkkila muistutti.

Parin koko vapaatanssiohjelman voi katsoa alla olevalta videolta.

Tavoite toteutui

Pari sai rytmitanssista 76,97 pistettä jääden vain puoli pistettä ennätyksestään. Verluis totesi tuolloin, ettei itseluottamus hehkunut alusta lähtien, mutta vapaaohjelmassa pari oli levollisempi.

– Kyllä se oli parempi. Pääsimme hyvin vapaaohjelmamoodiin, joka on rauhallisempi. Sihen on ollut helpompi päästä heti ohjelman alusta, Versluis sanoo.

Turkkila ja Versluis ylsivät urallaan ensimmäistä kertaa kymmenen parhaan joukkoon MM-kisoissa. Aiemmin MM-kisoissa kymmenen parhaan joukkoon olivat yltäneet ainoastaan Susanna Rahkamo ja Petri Kokko vuosina 1990–1995.

Turkkilan ja Versluisin suorituksen myötä Suomi saa kaksi edustuspaikkaa ensi vuoden MM-kisoihin. Edellisen kerran Suomella on ollut kaksi edustajaa vuonna 1996.

– Top kymppiin pääseminen on ollut tavoitteena MM-kisoissa. Huikeaa, että pystyimme siihen, Versluis hehkutti.

– Tästä lähdemme kipuamaan vielä korkeammalle. Meiltä on vielä luvassa ja petraamme ihan varmasti tässä vuosien saatossa, Turkkila vakuutti.

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis MM-kisoissa.

Turkkila ja Versluis eivät ole kyllästyneet vapaaohjelmaansa. Kuva: EPA-EFE

”Emme ole kyllästyneet”

Parin vapaatanssiohjelmaa on kuvattu mestariteokseksi. Turkkilan mukaan ohjelmaa on ollut ihanaa tehdä.

– Emme ole kyllästyneet. Vielä kauden lopussakin jaksaa kuunnella musiikkia ja treeneissä parantaa tekemistä. On ollut ihanaa luistella tätä vapaatanssia.

Turkkilan mukaan seuraavaksi on edessä pieni loma kauden päätteeksi. Sen jälkeen kaksikko lähtee suunnittelemaan uusia ohjelmia ja musiikkeja koreografin kanssa.

Jäätanssi, lopputulokset:
1) Madison Chock/Evan Bates USA 226,01 (vapaatanssi 134,07)
2) Charlene Guignard/Marco Fabbri Italia 219,85 (131,64)
3) Piper Gilles/Paul Poirier Kanada 217,88 (130,54)
4) Lilah Fear/Lewis Gibson Britannia 214,73 (128,17)
5) Laurence Fournier Beaudry/Nikolaj Sörensen Kanada 214,04 (128,45)
6) Caroline Green/Michael Parsons USA 201,44 (122,70)
7) Allison Reed/Saulius Ambrulevicius Liettua 199,20 (120,50)
8) Natalie Taschlerova/Filip Taschler Tsekki 196,39 (119,83)
9) Juulia Turkkila/Matthias Versluis Suomi 193,54 (116,57)
10) Christina Carreira/Anthony Ponomarenko USA 190,10 (114,86).Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *