• 17 toukokuun, 2023

Kapteenin maali ratkaisi lopullisesti – Inter eteni Mestarien liigan finaaliin

Inter on edennyt jalkapallon Mestarien liigan loppuotteluun 13 vuoden tauon jälkeen. Inter johti jo avausosan jälkeen 2–0, mutta Lautaro Martinezin maali varmisti lopullisesti finaalipaikan.

Lautaro Martinez laukoo maalin Interille AC Milania vastaan Mestarien liigan välierässä.

Lautaro Martinez laukoi maalin Interille AC Milania vastaan. Kuva: Getty Images

Italialainen Inter Milan kaatoi San Sirolla paikallisvastustaja AC Milanin Mestarien liigan välierän toisessa osaottelussa 1–0 ja eteni finaaliin yhteismaalin 3–0.

Milanon kiihkeässä paikalliskamppailussa Inter puolusti viime viikolla hankkimaansa 2–0-johtoa. Milan hakikin kavennusta ahnaasti heti ensiminuuteista lähtien, mutta Inter-vahti Andre Onana piti maalinsa puhtaana ensimmäisen puoliajan. Myös Interillä oli omat paikkansa, mutta Mike Maignan torjui muun muassa Edin Dzekon ja Nicolo Barellan laukaukset heti ottelun alkupuolella.

Toisella puoliajalla Milanin paikat olivat kortilla. Sen sijaan Inter painoi päälle ja onnistui maalinteossa. Vaihdosta peliin tullut Romelu Lukaku löysi hyvin Lautaro Martinezin rangaistusalueen sisäpuolelta. Kaksikko sahasi Milan-puolustuksen kappaleiksi, ja Inter-kapteenin veto upposi etukulmasta Maignan selän taakse ottelun 74. minuutilla.

Edellisen kerran Inter on ollut Mestarien liigan finaalissa vuonna 2010. Tuolloin joukkue kaatoi loppuottelussa Bayern Münchenin. Milan on odottanut finaalipaikkaa vielä kauemmin, sillä seitsemän kertaa Mestarien liigan voittanut Milan pelasi loppuottelussa edellisen kerran vuonna 2007. Nyt se joutuu odottamaan finaalia ainakin yhden vuoden lisää.

Toinen finalisti ratkeaa keskiviikkona, kun Manchester City ja Real Madrid kohtaavat Manchesterissä. Otteluparin avausosa päättyi viikko sitten Madridissa 1–1-tasapeliin. Mestarien liigan finaali pelataan Istanbulissa 10. kesäkuuta.