• 20 heinäkuun, 2023

“Tällaisia asioita on käsitelty liian monta kertaa”


Norjan joukkueen hotelli sijaitsi ammuskeluvälikohtauksen tapahtumapaikan vieressä. Norja kohtaa MM-avauksessa kisojen toisen järjestäjämaan Uuden-Seelannin.

Ada Hegerberg saapui jalkapallon MM-kisojen avausotteluun.

Ada Hegerberg saapui Aucklandissa MM-kisojen avausotteluun. Kuva: FIFA via Getty Images

Jalkapallon MM-kisojen avauspäivänä Uuden-Seelannissa asemies hyökkäsi työmaalle Aucklandissa. Kolme kuoli ja kuusi loukkaantui ammuskelussa.

Ampumavälikohtauksen tapahtumapaikan läheisyydessä sijaitsevat Norjan ja Yhdysvaltojen maajoukkueiden hotellit sekä Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan festivaalialue, jolla MM-kisojen otteluita voi seurata.

Yhdysvallat on MM-kisojen ennakkosuosikki. Joukkueen lehdistötilaisuudessa Suomen aikaa varhain torstaina nousivat esiin myös avauspäivän tapahtumat.

– Valitettavasti Yhdysvalloissa on käsitelty tällaisia asioita liian monta kertaa, maajoukkueen hyökkääjä Lynn Williams kommentoi lehdistötilaisuudessa.

Uudessa-Seelannissa ammuskelutapaukset ovat harvinaisia, kun Yhdysvalloissa vastaavat tapahtumat ovat yleisempiä.

Norjan yleisradion NRK:n mukaan Norjan hotelli sijaitsee ”muutaman sadan metrin päässä tapahtumapaikasta”.

– Näemme helikopterin ja paljon poliisiautoja tästä hotellilta, mutta emme muuta, kertoi ensitunnelmista Norjan joukkueen mediatyöntekijä Halvor Lea.

Norjan joukkueen kapteeni Maren Mjelde totesi, että joukkue heräsi poikkeuksellisen aikaisin helikopterin ja hälytysajoneuvojen ääniin, mutta on valmistautunut sen jälkeen peliin normaalisti ja syönyt aamupalaa.

– Olemme tunteneet olevamme turvassa. Fifalla on hyvät turvallisuussysteemit hotellilla. Kaikki vaikuttaa rauhalliselta. Sitten meidän pitää ehkä sopeutua, jos viranomaisilta tulee jotain uusia määräyksiä, Mjelde sanoi tuoreeltaan.

Aucklandissa ampumavälikohtaus jalkapallon MM-kisojen avauspäivän aamuna.

Myöhemmin Uuden-Seelannin pääministeri Chris Hipkins kommentoi, että kansalliseen uhkatasoon ei tehdä muutoksia tapahtuneen takia. Hipkinsin mukaan jalkapallon MM-kisat käynnistyvät normaalisti.

Hipkins myös kehui poliisien ja ensihoidon ”sankarillista toimintaa” ja nopeaa puuttumista tilanteessa. Tilannetta pidetään yksittäistapauksena, eikä laajempia ongelmia odoteta.

Norjan tähtipelaaja Ada Hegerberg kommentoi asiaa lyhyesti myös ennen kisojen avausottelua. Norjalla on vastassa avausottelussa juurikin Uusi-Seelanti.

– Tapahtunut näyttää sen, että elämässä on isompia asioita kuin jalkapallo, Hegerberg sanoi NRK:lle.

Hegerbergin mukaan ammuskelu vaikutti Norjan pelaajiin ennen avausottelua.

– Se tapahtui niin lähellä hotellia. On vaikeaa sivuttaa sitä. Olemme kuitenkin olleet erittäin turvassa ja saaneet hyvin tietoa tilanteesta, Hegerberg sanoi ennen kuin halusi vielä välittää viestin

– Ennen kuin ajattelemme jalkapalloa haluaisin osoittaa surunvalittelut uhreille. Ajatuksemme ovat olleet ennen kaikkea uhreissa. Mutta on selvää, että haluamme keskittyä työhömme. Se on olla iskussa tänään, pelata hyvin ja ottaa voitto.

Aucklandissa MM-kisojen avausottelu on loppuunmyyty. Lippuja on myyty 40 000. Se on suurin yleisö missään jalkapallopelissä Uudessa-Seelanissa koskaan.

Ennen Norjan ja Uuden-Seelannin ottelua pidettiin hiljainen hetki.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *