• 25 toukokuun, 2023

Osa korkeakouluun hakevista on hyväksytty virheellisesti kouluun – ongelman laajuus ei ole vielä tiedossa


Opetushallituksen palvelussa on havaittu tekninen vika. Korkeakoulujen vastuulla on päättää jatkotoimista, jos hakija on jättänyt menemättä valintakokeeseen Opintopolun virheen takia.

Tampereen yliopisto, Hervannan kampus.

Korkeakoulujen yhteishaussa voi hakea ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Arkistokuva Tampereen yliopiston Hervannan kampuksesta. Kuva: Jani Aarnio / Yle

Osa tämän kevään hakijoista on voinut tulla virheellisesti hyväksytyksi korkeakouluun. Syynä on Opintopolku-palvelussa havaittu korkeakoulujen ensikertalaisuustietojen siirtymiseen liittyvä virhe.

Opintopolku on Opetushallituksen palvelu, jossa suomalaiset oppilaitokset ja korkeakoulut ylläpitävät omien koulutustensa tietoja.

Opetushallituksen suunnittelija Minea Wilo-Tanninen kertoo, että kyseessä on valtakunnallinen ongelma.

Vika havaittiin tiistaina 23. toukokuuta ja saatiin korjattua seuraavana päivänä. Opetushallitus selvittää parhaillaan, kuinka isoa osaa hakijoista vika koskettaa.

– Pyrimme siihen, että tieto vian suuruusluokasta olisi selvillä ensi maanantaina, kun kaikki todistusvalintojen tulokset julkaistaan, Wilo-Tanninen kertoo.

Tällä hetkellä yksittäinen hakija saa saa ajantasaisen tiedon hakukohteensa korkeakoulusta.

Korkeakoulut päättävät poikkeusjärjestelyistä

Teknisen vian vuoksi esimerkiksi kasvatusalan opiskelijavalintojen valtakunnalliseen VAKAVA-kokeeseen on kutsuttu nyt kaikki hakijat, koska todistusvalinnan lopullisia tuloksia ei ole voinut julkaista.

Valtaosa opiskelijoista valitaan todistusvalinnalla ammatillisen perustutkinnon tai ylioppilastutkinnon perusteella. Opiskelijaksi voidaan valita myös valintakokeen kautta.

Korkeakoulujen vastuulla on päättää jatkotoimista, jos hakija on jättänyt menemättä valintakokeeseen Opintopolun virheen takia.

– Korkeakoulut ovat hakijoihin yhteydessä, jos poikkeuksellisia järjestelyjä tulee tehdä. Käsitykseni mukaan korkeakoulut pyrkivät tekemään yhteisen linjauksen siitä, miten tässä tilanteessa toimitaan.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *