• 28 toukokuun, 2023

Minetit voitti joukkuevoimistelun Euroopan mestaruuden!

Tampereen Sisua edustava Minetit ohitti finaalissa Bulgarian maajoukkueen ja juhli joukkuevoimistelun Euroopan mestaruutta.

Minetit voitti joukkuevoimistelun EM-kultaa – katso voittosuoritus

Tampereen Sisua edustava Minetit on voimistellut joukkuevoimistelun Euroopan mestariksi Vantaalla järjestetyissä kisoissa. Minetit varmisti mestaruutensa tänään loppukilpailussa, kun se kiri Bulgarian maajoukkueen ohi.

Bulgaria oli eilisen alkukilpailun jälkeen ykkösenä 0,3 pisteen erolla tamperelaisiin, mutta Minetit nousi kärkeen pisteen kymmenyksen bulgarialaisia parempina. Minetit keräsi alku- ja loppukilpailusta yhteensä 55,7 pistettä, kun Bulgarian maajoukkue jäi 55,6 pisteeseen.

Helsinkiläisten Elise Gymnasticsin ja Pakilan Voimistelijoiden joukkue Gloria ylsi seurahistoriansa ensimmäiseen EM-mitaliin, pronssille. Gloria päätyi yhteispisteisiin 53,7.

Joukkuevoimistelun EM-kisat järjestetään kahden vuoden välein. Edellisissä EM-kisoissa Minetit oli hopealla.

Vantaan kisat olivat myös maailmancup-kauden kolmas etappi. Minetit oli paras myös Bulgariassa ja Ranskassa järjestetyissä cup-kisoissa.

Kansainvälinen kausi jatkuu lokakuussa Turkissa, ja lajin MM-kisat ovat marraskuussa Kazakstanissa. Bulgarian maajoukkue puolustaa MM-voittoaan.