• 28 toukokuun, 2023

Sorsaperhe eksyi sisälle lukittuun hoitolaitokseen – pelastuslaitos kävi ohjaamassa linnut takaisin ulosKeski-Uudenmaan pelastuslaitoksella oli hieman epätavallisempi tehtävä Vantaalla sunnuntaina.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos sai sunnuntaipäivällä pelastustehtävän, kun sorsaemo ja kolme poikasta eksyivät vantaalaisen hoitolaitoksen ruokasaliin. Pesue oli kotiutunut ruokapöydän alle.

Paloesimies Aleksi Savolainen kertoo, ettei tiedä miten sorsat olivat tarkalleen ottaen päässeet sisälle. Lisäkysymyksiä herätti myös se, että pikkuiset sorsan poikaset eivät osanneet vielä lentää.

– Se on arvoitus, miten ne olivat sinne päässeet. Kaikki ovet mistä mekin kuljettiin, olivat lukossa molempiin suuntiin.

Savolainen kertoo, että heillä on eläintenpelastustehtäviä viikoittain. Hänen mukaansa ihmisillä saattavat loppua keinot esimerkiksi sisälle joutuneiden lintujen auttamisessa ulos.

Savolainen kuvailee, että he ohjasivat omalla läsnäolollaan emoa ja seuruetta ulos. Lintujen saattaminen onnistui kohtuullisen helposti noin viidessä minuutissa.

– Poikaset seuraavat emoa kuin hai laivaa.

Kielimuurin takia Savolainen ei tiedä minne sorsat jatkoivat matkaa. Hän pohtii, että sorsat saattoivat hakeutua ruokapöydän alle, mikäli ne olivat yhtä nälissään kuin palomiehet itse.

– Ainahan siitä jää hyvä fiilis, kun saa auttaa. Välillä iloisiakin tehtäviä, summaa Savolainen.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *