• 19 toukokuun, 2023

Jukka Jalonen vihitään kunniatohtoriksi Jyväskylän yliopistossa – sen jälkeen hän matkustaa helikopterilla Tampereelle


Promootiossa vihitään yhteensä 15 kunniatohtoria. Lauantaina Jyväskylässä järjestetään juhlakulkue, jota myös yleisö pääsee seuraamaan.

Jukka Jalonen.

Päävalmentaja Jukka Jalosen aikataulu on lauantaina kiireinen. Kuva: Tomi Hänninen / Chilipictures

Jyväskylän yliopistossa vihitään lauantaina 15 kunniatohtoria. Yksi heistä on Suomen jääkiekkomaajoukkue Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen.

Tiedekunnat promovoivat kunniatohtoreiksi sellaisia henkilöitä, jotka ovat ansioituneet työelämässä, yhteiskunnallisissa tai tieteellisissä tehtävissä.

Promootioakti alkaa Jyväskylän yliopistolla kello 12. Heti tilaisuuden jälkeen Jalonen suuntaa helikopterilla kohti Tamperetta ja illan peliä, kertoo promootion koordinaattori Soila Joutsalainen Jyväskylän yliopistosta.

Jalonen on aiemmin valmistunut Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisestä tiedekunnasta pääaineenaan liikuntapedagogiikka.

– Hän on hyvin menestyneesti tehnyt uraa joukkueurheilun puolella, ja hänen työssään toteutuu eettinen ja vastuullinen urheilujohtaminen, toteaa Jyväskylän yliopiston dekaani Sarianna Sipilä.

Kunniatohtoreita ei vihitä poissaolevina.

– Olemme hyvin ylpeitä siitä, että hän vastaanottaa kunniatohtorin arvonimen näin hektisessä tilanteessa, lisää Sipilä.

Kunniatohtorien vihkiminen on osa Jyväskylän yliopiston tiedekuntien yhteistä promootiota, jossa vihitään kunniatohtorien lisäksi maisterin ja tohtorin tutkinnon suorittaneita. Kyseessä on yliopiston suurin akateeminen juhla.

Koko juhla kestää kolme päivää, perjantaista sunnuntaihin, ja siihen kuuluu monenlaisia tapahtumia.

Myös yleisö pääsee osallistumaan

Jyväskylän yliopiston promootio näkyy kaupungin katukuvassa ainakin lauantaina. Promootioaktin jälkeen järjestetään kulkue, jossa marssii lähes 400 ihmistä.

Kulkue lähtee yliopiston päärakennukselta lauantaina arviolta kello 14.30. Reitti kulkee Kauppakadun läpi, minkä vuoksi liikennettä tiellä joudutaan välillä pysäyttämään. Kauppakadun ylittäviä risteyksiä avataan liikenteelle kulkueen etenemisen mukaan.

Yleisö voi seurata kulkuetta kevyen liikenteen väyliltä Kauppakadun molemmin puolin.

Nyt järjestettävä kaikkien tiedekuntien yhteinen promootio on Jyväskylän yliopistossa yhdestoista. Siihen on ilmoittautunut 117 maisteria ja 150 tohtoria.

Itse promootioaktiin yliopiston päärakennuksessa osallistuu lähes 600 ihmistä.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *