• 17 toukokuun, 2023

Legendaarinen Ihanaa, Leijonat, ihanaa! ylitti kultarajan – yllätetty Antero Mertaranta vitsaili näöstään ja kertoi tarinan


Selostaja Antero Mertarannan ja A-tyypin Ihanaa, Leijonat, ihanaa! -kappale ylitti kahden miljoonan striimauksen rajan. Sen kunniaksi Mertaranta yllätettiin C Morella ennen Suomen ja Ranskan ottelua.

Antero Mertaranta kuvattuna selostamossa.

Antero Mertaranta kuvattuna vuoden 2021 MM-kisoissa. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Selostaja Antero Mertaranta yllätettiin jääkiekon MM-kisojen studiolähetyksessä C Morella ennen Suomi–Ranska-ottelua.

C Moren studioisäntä Teemu Niikko näytti kameralle taulua, jossa komeili mystinen tumma hahmo jääkiekkomailojen keskellä.

Niikko kysyi selostamossa istuneelta Mertarannalta, tietääkö hän, mikä taulu on kyseessä.

– Tiedät, että minulla on okulaarit sen verran miinus kakkosella, että näen sinne asti jotakin. Tuo muistuttaa jotain lökäpöksyä, mutta en tiedä, mikä tuo on, Mertaranta hämmästeli.

Niikko paljasti, että A-tyypin ja Antero Mertarannan vuonna 1999 julkaistu single Ihanaa, Leijonat, ihanaa! on ylittänyt striimauspalvelussa kahden miljoonan rajan.

– Eli kultarajan. Onneksi olkoon, Niikko onnitteli.

Kappale myi jo aikoinaan platinaa. Mertarannalla olikin tarina kerrottavanaan asiasta.

– Voi kiitos! Aikanaan vuonna 1999, kun kävimme pokkaamassa platinalevyn, niin (A-tyypin) kaverit ajoivat siinä Kaivopuistoa ympäri limusiinilla. Meikäläinen tuli vanhalla traktorilla kotoa hakemaan platinalevyä.

– Terveisiä vaan pojille. Kaikki rahat ovat menneet. Toivottavasti myös teillä, Mertaranta veisteli.

Mertaranta kertoi seuraavaksi, miltä tuntuu olla kultalevylaulaja.

– Sehän tietysti tuntuu suorastaan hunajaiselta. Tämä ei liity millään tavalla turkulaisuuteen, mutta hunajalta se tuntuu, kun pääsee tosiaan kultalevylaulajaksi.

– Sen verran musiikkipohjaa on, että uskallan kävellä pää pystyssä, vaikka kaiken maailman renkutuksia on tullut tehtyäkin.

Kappaleen taustalla on Yleisradion ohjaaja Anssi Nyberg. Nyberg on kertonut Länsiväylälle (siirryt toiseen palveluun) ottaneensa aikanaan talteen Mertarannan selostuspätkiä ja pohtineensa muusikoiden, Janne Kettusen ja Torsti Spoofin kanssa, voisiko niistä koostaa kappaleen.

– Siinä ei kauaa sitten nokka tuhissut, kun olin lähettänyt pojille ”Antsan” juttuja ja vastapalloon oli tehty aito diskojytke.

Nyberg paljasti lehdelle, että tuolloin Yleisradiossa työskennellyt Mertaranta vierasti julkisuutta siihen aikaan huomattavasti nykyistä enemmän.

– Antsa sanoi minulle hyvin vakavasti, että tätä ei sitten soiteta missään.

– Antsalla on siihen viha-rakkaus-suhde, Nyberg kertoi vuosi sitten Länsiväylälle.

Kevät 2011: Leijonien maailmanmestaruusjuhlat Helsingin Kauppatorilla huipentuivat Ihanaa, Leijonat, ihanaa! -kappaleeseen.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *