• 12 maaliskuun, 2023

Yhdysvaltojen B-52-pommikone lensi Suomen­lahden yllä lauantai-iltana ja kääntyi ennen Venäjälle kuuluvaa Suursaarta


Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola pitää pommikoneen lentoa Suomenlahdella selkeänä viestinä Venäjälle. Aaltola kommentoi asiaa lauantai-iltana Twitterissä.

Yhdysvaltain ilmavoimien B-52 -pommikone on laskeutumassa. Taustalla näkyy sinistä taivasta.

Arkistokuva. Yhdysvaltain ilmavoimien B-52 -pommikone kuvattuna laskeutumassa Barksdalen tukikohtaan Lousianan osavaltiossa Yhdysvalloissa. Kuva: Allen J.M. Smith / Alamy / AOP

Yhdysvaltain ilmavoimien B-52 -pommikone on lentänyt lauantai-illan aikana Suomenlahdella. Asia selviää muun muassa lentoja seuraavalta Flightradar24-sivustolta.

Kone kääntyi reitiltään takaisin ennen Suursaarta, joka kuuluu Venäjälle. Suursaari sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Suomen rannikosta.

Kuvakaappaus Flightradar-sivustolta, jossa näkyy yhdysvaltalaisen pommikoneen reitti Suomenlahdella.

Kuvakaappaus Flightradar24-sivustolta. Kuvassa näkyy USA:n B-52 -pommikoneen reitti Puolasta Suomenlahdelle, josta kone kääntyi kohti Baltiaa. Kuva: Flightradar24

Uutisoimme aiemmin tällä viikolla, että Venäjän toiminta Suursaaressa on lisääntynyt vuodesta 2014 lähtien eli sen jälkeen, kun Venäjä aloitti toimet Krimin niemimaalla.

Suursaaressa on ollut Krimin valtauksen jälkeen muun muassa aiempaa enemmän laskuvarjojoukkojen ja erikoisjoukkojen harjoituksia.

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola kommentoi havaintoa Twitterissä lauantai-iltana.

– Yhdysvaltojen B-52 koneen lento Suomenlahdella selkeä viesti. Suomenlahti on yksi Euroopan strategisesti tärkeimpiä kapeikkoja, jossa Venäjä lisännyt toimintaansa, Aaltola kirjoittaa.

Hän lisää, että Venäjä on lisännyt provosoivaa toimintaa Alaskasta Arktikselle, ja että Yhdysvaltain ilmavoimien pommikoneen kääntyminen Suomenlahdella lähellä Suursaarta on Yhdysvaltojen vastaviesti Venäjän suuntaan.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *