• 12 toukokuun, 2023

Tuomas Iisalo lähes lyömätön tällä kaudella – nämä numerot kertovat paljon suomalaisvalmentajan joukkueen huimasta kaudesta


Vahvasta kaudesta huolimatta Tuomas Iisalo sysää suosikin aseman muille Mestarien liigan ja Bundesliigan mestaruuskamppailuissa.

Tuomas Iisalo tuulettaa.

Tuomas Iisalo on johdattanut Bonnin Mestarien liigan lopputurnaukseen ja Bundesliigan runkosarjan voittoon. Kuva: IMAGO/Eibner/ All Over Press

Roope Visuri,

Jouko Vuolle

48 ottelua: 44 voittoa ja 4 tappiota. Tuomas Iisalon valmentama Bonnin koripallojoukkue on ollut hurjassa iskussa tällä kaudella.

Viime viikolla Bonnn varmisti Saksan Bundesliigan voiton. Tänä viikonloppuna Beethovenin syntymäkaupungin urheiluylpeys pelaa puolestaan Mestareiden liigan lopputurnauksessa.

Kun katsotaan lisää numeroita, Iisalon saavutuksille saadaan entistä kovemmat mittasuhteet.

Bonnilla ja Iisalolla ei ole ollut käytössä läheskään niin paljoa rahaa kuin muilla.

Mestarien liigan lopputurnauksen neljästä joukkueesta Bonnilla on heikoin budjetti (siirryt toiseen palveluun). Bundesliigassa Bonn on päihittänyt ihan eri sfääreissä toimivat jättiläisseurat Bayern Münchenin ja Alba Berliinin.

Saksalaismedian mukaan Bonnin tämän kauden budjetti on 6,5 miljoonaa, kun taas Bayern Münchenillä se on 25 miljoonaa euroa ja Berliinillä 14 miljoonaa euroa (siirryt toiseen palveluun).

Tuomas Iisalon joukkue on siis suorittanut jälleen yli odotusten. Jo aiemminkin Saksassa nähtiin vastaavaa, kun veljekset Tuomas ja Joonas Iisalo valmensivat Crailsheimia. He vievät Crailsheimin Bundesliigan pienimmällä budjetilla pudotuspeleihin.

Tälle kaudelle Joonas Iisalo siirtyi Heidelbergin valmentajaksi. Heidelberg karsiutui niukasti pudotuspeleistä. Jäi vain yhden voiton päähän, että veljekset olisivat kohdanneet ensi viikolla alkavissa puolivälierissä.

Tuomas Iisalo kuvailee joukkueen tämän kauden menestystä kokonaisvaltaiseksi suoritukseksi.

– Meillä on ollut erittäin onnistunut rekrytointiprosessi. Pelaajat ovat sopineet todella hyvin pelitapaan, mutta etenkin luomaamme kulttuuriin, jossa joukkueen menestys menee kaiken muun edelle. Se on tehnyt päivittäisestä työstä todella motivoivaa. Vaikka on pelattu kaksi peliä viikossa, kaikilla on ollut paljon energiaa. On jaksettu painaa hyvin. Olosuhteet ovat olleet myös erittäin hyvät. Seuralla on oma halli, jossa pelataan sekä treenataan, Iisalo kuvailee.

Tuomas Iisalo ja TJ Shorts kättelevät.

Tuomas Iisalo kättelee TJ Shortsin kanssa. Bonnin amerikkalaistakamies palkittiin Bundesliigan kauden arvokkaimpana pelaajana viime viikolla. Kuva: IMAGO/Jürgen Schwarz/ All Over Press

Henkilökohtaisia kunnianosoituksiakin Iisalolle on jo ehtinyt tulla. Hänet valittiin viime viikolla toista kertaa peräkkäin vuoden valmentajaksi Bundesliigassa.

– Totta kai se on ylpeydenaihe ja tuntuu hyvältä. Täytyy silti sanoa, että valinta oli isompi juttu viime vuonna. Nyt on peliruuhka päällä ja on paljon pelejä. Meillä on kahdessa kilpailussa menestysmahdollisuudet. Katseet ovat niissä, Iisalo luonnehtii.

Saksalaismediassa spekuloidaan jo Iisalon seuraavaa osoitetta

Saksalaismediassa on spekuloitu, kuinka tämä kevään aikana Bonnilla on ikään kuin nyt tai ei koskaan -mahdollisuus.

Joukkueen nimisponsori on pienentämässä tukeaan ensi kaudelle (siirryt toiseen palveluun). Telekommunikaatioalan yritys on tukenut joukkuetta kolmella miljoonalla eurolla, mutta on myös jättäytymässä kokonaan pois ensi kauden jälkeen. Seurajohdon mukaan ensi kauden jälkeisestä ajasta ei ole vielä tässä vaiheessa tietoa.

Ei olekaan ihme, että Iisalon tulevaisuuden kuvioita on jo nyt ehditty spekuloida. Suomalaisvalmentajan sopimus Bonnin kanssa on päättymässä tähän kauteen.

Tuomas Iisalo tuulettaa faneille.

Tuomas Iisalo tuulettaa Bonnin fanien edessä. Kuva: IMAGO/Beautiful Sports/ All Over Press

Jo kolme vuotta sitten (siirryt toiseen palveluun) loviisalainen oli tyrkyllä liettualaisen Euroliiga-suuruuden Zalgiris Kaunasin valmentajaksi. Iisalo pääsi kolmen parhaan joukkoon, mutta lopullinen valinta ei kohdistunut häneen. Silloin Iisalolla oli myös juuri tehty jatkosopimus Crailsheimin kanssa.

Vuotta myöhemmin Iisalo otti maltillisen askeleen eteenpäin ja siirtyi siis Saksan sisällä suurempaan seuraan Bonniin. Tuolloin tiukat lisenssikriteerit sulkivat suurmaista Espanjan ja Turkin pois.

Nyt saksalaismediassa Iisaloa on jo huhuttu Bayern Münchenin valmentajaksi (siirryt toiseen palveluun).

Iisalo toteaa Yle Urheilulle, että hänen tulevaisuuden kuvionsa ovat vielä auki.

Iisalo sysää suosikin aseman muille mestaruustaistoissa

Mestarien liigan lopputurnauksessa Bonn kohtaa perjantai-iltana Malagan Espanjasta. Toisessa välierässä puolestaan Sasu Salinin Teneriffa saa vastaansa israelilaisen Hapoel Jerusalemin. Salinin Teneriffa puolustaa viime kauden mestaruuttaan Malagassa pelattavassa lopputurnauksessa.

Iisalo siirtää suosikin aseman muille sekä Mestarien liigan että Bundesliigan mestaruustaistoissa.

Tuomas Iisalo hieroo käsiään.

Tuomas Iisalo ei nöyristele, mutta ei ota myöskään suosikin asemaa Bonnille kauden huipennukseen. Kuva: IMAGO/Wolter/ All Over Press

Malaga osoitti iskukykyään aiemmin tällä kaudella Espanjan cupissa, kun joukkue kaatoi Teneriffan, Real Madridin ja Barcelonan.

– Malaga on haastavin mahdollinen vastustaja, mutta olemme lyöneet kovia joukkueita molemmissa sarjoissa. Ei meillä ole mitään syytä lähteä Malagaakaan vastaan epäröimään. Näen, että meillä on pienet, mutta realistiset mahdollisuudet mestaruuteen jommassakummassa tai jopa molemmissa sarjoissa, Iisalo toteaa loppukauden odotuksistaan.

Bundesliigassa Iisalo muistuttaa lähes ainutlaatuisesta tilanteesta, sillä Bonnin runkosarjan voiton myötä jompi kumpi maan suurseuroista jää finaalin ulkopuolelle. Bayern München ja Alba Berliini kohtaavat välierissä, mikäli voittavat puolivälieräsarjansa.

– Tämä avaa mahdollisuuden meidän kaltaiselle keskikokoiselle seuralle. Nämä kaksi Euroliiga-seuraa ovat suurimmat suosikit, mutta meillä on vahva kollektiivi. Olemme pystyneet voittamaan molemmat joukkueet tällä kaudella, Iisalo sanoo.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *