• 12 toukokuun, 2023

Nyt loppui naureskelu jenkeille! Tähtipelaaja paljasti, millä keinolla USA sai Suomen sekaisin


Alex Tuch viimeisteli päätöserässä kaksi maalia Leijonien verkkoon, kun USA juhli 4–1-voittoa Tampereen areenalla. Suomen Kaapo Kakko pani merkille hiljaisen kotiyleisön.

USA:n Alex Tuch.

Alex Tuch teki kaksi maalia Leijonien verkkoon. Kuva: Tomi Hänninen/Chilipictures
Yle Urheilun podcast: Jääkiekon MM 2023

TAMPERE. Buffalon Alex Tuch nostettiin ennen MM-turnausta USA:n talismaaniksi. Perjantain MM-avaus Suomea vastaan alleviivasi hyökkääjän merkitystä ja ratkaisijan kykyjä. Tuch tuuppasi päätöserässä kaksi osumaa, kun USA löi Leijonat yllättäen 4–1.

– Minulla oli paljon tilaisuuksia jo kahdessa ensimmäisessä erässä. Kolmannessa Rocco Grimaldi järjesti minulle sitten lähes tyhjän maalin ja lopussa sain vielä laittaa tyhjiin, Tuch kertasi omaa iltaansa.

Mies korosti voiton merkitystä USA:n nuorelle joukkueelle. USA teki lujasti töitä, karvasi ahnaasti ja turhautti Suomen.

– Aiheutimme kaaosta, pakotimme Suomen kantapäilleen ja ulos omasta systeemistään. Pakotimme Suomen pelaamaan pohjoisamerikkalaista kiekkoa.

Alex Tuch laukoo kiekon ohi Emil Larmin.

Alex Tuch saa kiekon ohi Suomen maalivahdin Emil Larmin. Kuva: Tomi Hänninen/Chilipictures
USA juhli maalia MM-avauksessa Suomea vastaan.

USA ja Alex Tuch (kesk.) juhlivat perjantaina Tampereen areenassa. Suomi kaatui vakuuttavan esityksen jälkeen. Kuva: Tomi Hänninen

Tuch totesi, että vaikka USA:lla on MM-kisoissa tähtiloistoltaan laimea joukkue, sillä on kova usko.

– Meillä on paljon nuoria pelaajia, jotka kääntävät vielä ihmisten päät tässä turnauksessa, Tuch kuvaili.

– Olemme altavastaajia ja meitä aliarvioidaan, mutta keskitymme jokaiseen peliin ja olemme varpaillamme. Haluamme voittaa kultaa.

Tuchin arvio Suomesta oli täynnä kunnioitusta, vaikkei täällä ole esitetty kovin mairittelevia sanoja USA:sta.

– Puolustava maailmanmestari ja olympiavoittaja. Todella paljon tulivoimaa ja syvyyttä. Hieno kotiyleisö, jonka hiljensimme.

Kakko kehui DeSmithin torjuntoja

Tuch antoi kehuja Leijonien maalia vahtineelle Emil Larmille, joka oli kiekkosateessa varsinkin kakkoserässä. Hyvin pelasi myös USA:n torjuja Casey DeSmith. Hänen taitonsa huomasi esimerkiksi Kaapo Kakko.

– Olisin voinut tehdä muutaman maalin, paikat oli. Vastustajan veskari oli ainakin tänään hyvä, ehkä pelin paras pelaaja. Räpyläkäsi ainakin toimi, laitoin muutaman suoraan sinne, Kakko noitui.

Kaapo Kakko yrittää osua kiekkoon maalin edessä Yhdysvaltoja vastaan.

Kaapo Kakko (84) yritti runnoa kiekkoa ohi Casey DeSmithin, mutta maalinteko ei perjantaina onnistunut. Kuva: Tomi Hänninen/Chilipictures

Ensimmäinen MM-peli kotikisoissa teki Kakosta rauhattoman.

– Omalla kohdallani lataus alkuun oli aika kova. Yritin saada jotain aikaiseksi alussa, jotta voisin rauhoittua.

Kakko huomasi, että kotiyleisökin rauhoittui kummasti alkuhuuman jälkeen. Siihen oli syynä varmasti USA:n hyvä peli, mutta ehkä myös alkamisaika 16.20. Lauantain Saksa-koitos alkaa vasta 20.20.

– Iltapelissä voi olla kovempi meininki. Porukka on ehtinyt olla vähän pidempään hallilla, Kakko hymyili, eikä hänen tarvinnut erikseen mainita alkoholia.

– Oli meidän pelikin aika hiljaista, että ehkä se oli ansaittua.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *