• 14 huhtikuun, 2023

VaLePa vei toisenkin lentopallofinaalin: ”Saimme pidettyä pelimme tasaisempana”VaLePa johtaa miesten lentopallon finaalisarjaa voitoin 2–0.

VaLePa voitti toisenkin miesten lentopallofinaalin, kun se haki vierasvoiton Akaa-Volleysta, Ottelun loppunumerot olivat 1–3 (20–25, 25–19, 23–25, 18–25).

Akaa-Volley teki enemmän pisteitä kuin VaLePa, mutta myös paljon enemmän virheitä. Niitä tuli etenkin väärillä hetkillä, Akaa-Volleyn kannalta suurimman osan ennätysyleisöstään (1 311 katsojaa) harmiksi.

VaLePan tehokkain oli 18 pistettä tehnyt virolainen yleispelaaja Karli Allik. Hän syötti viisi joukkueen yhdeksästä ässästä. Allik ratkaisi syötöllä tärkeän kolmannen erän voiton vieraille.

– Syöttö on aina ollut paras aseeni. Tästä on hyvä lähteä lauantaiseen kolmanteen finaaliin. Toivottavasti saamme nopeasti homman poikki, että ehtii vähän levätä ennen 1. toukokuuta alkavaa maajoukkueleiriä, Allik sanoi.

”Akaa oli paljon parempi kuin avausfinaalissa”

Ali Fazli teki 24 pistettä kotijoukkueelle, mutta toisaalta neljännen erän ratkaisuhetkillä kolme peräkkäistä hyökkäysvirhettä. Greg Petty teki 21 pistettä.

– Ali Fazli oli kaksi erää paljon parempi kuin avausfinaalissa, mutta tauon jälkeen torjunta ja puolustus kohenivat ja saimme heidän hyökkäystehojaan alemmaksi. Kokonaisuutena Akaa oli paljon parempi kuin avausfinaalissa, Allik analysoi.

VaLePa on kautta aikojen pelannut 24 kertaa Akaa-Volleyta vastaan ja voittanut niistä peräti 22. Ainoat tappiot ovat runkosarjassa, Tampereella maaliskuussa 2020 ja Akaassa syyskuussa 2022.

– Saimme pidettyä pelimme tasaisempana kuin vastustaja. Varsinkin toisessa erässä Akaa näytti, kuinka hyvää peliä he pystyvät pelaamaan parhaimmillaan, mutta he eivät pystyneet ylläpitämään sitä kolmannessa ja neljännessä, VaLePan Sakari Mäkinen totesi.

Kolmas finaali pelataan jo huomenna.

– Nopeasti se tulee. Alkaa vielä aikaisemmin kuin tämän päivän peli. Ei ole mikään optimitilanne, mutta se on molemmille joukkueille sama. Nyt vain keskityään palautumiseen.

Savo Volley siirsi pronssimitalien jakoa – Oli kaksijakoinen kärsimysnäytelmä tämä peli

Savo Volley siirsi lauantaiksi miesten lentopallon Mestaruusliigan pronssimitalien jaon voittamalla perjantaina kotijoukkue Raision Loimun 3-1. Näin voitot ovat tasan 1-1.

Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen ei löytänyt juuri muuta hyvää pelistä kuin voiton.

– Oli kaksijakoinen kärsimysnäytelmä. Hakkuri jouduttiin vaihtamaan, ja Ilja Ivanov sai mahdollisuuden. Toki hän on pelannut hakkurina ykkössarjassa Pielaveden Sammossa, mutta kaikki kivet piti tänään kääntää, Tolvanen sanoi.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *