• 25 huhtikuun, 2023

”Lauri oli näistä absoluuttisesti ykkösvaihtoehto”


Lauri Markkasen upea kausi Utah Jazzissa palkittiin valinnalla kauden kehittyneimmäksi pelaajaksi.

Lauri Markkanen donkkaa.

Lauri Markkanen pelasi erinomaisen kauden Utah Jazzissa. Kuva: Nathan Ray Seebeck-USA TODAY Spo

Lauri Markkanen on saanut jälleen arvokkaan tunnustuksen. Parhaillaan varusmiespalvelustaan suorittava Utah Jazzin suomalaistähti valittiin koripalloliiga NBA:n kehittyneimmäksi pelaajaksi.

Palkinnosta kilpailivat Markkasen kanssa Oklahoma City Thunderin Shai Gilgeous-Alexander ja New York Knicksin Jalen Brunson.

Palkinnon saajasta päätti sata koripallotoimittajaa, jotka laittoivat kolmikon järjestykseen. Ykkönen sai viisi pistettä, kakkonen kolme ja kolmonen yhden pisteen.

– Lauri oli näistä absoluuttisesti ykkösvaihtoehto, ei tarvitse edes katsoa sinivalkoisilla laseilla. Hän nosti itsensä rivimiehestä All Stars -pelaajaksi ja nousevan organisaation tärkeimmäksi pelaajaksi, Suomen ensimmäinen NBA-pelaaja Hanno Möttölä totesi.

Yhtenä tekijänä Markkasen valinnan taustalla Möttölä pitää myös yllätyksellisyyttä.

– Näiltä muilta nousua odotettiin. Markkasella on jo viisi vuotta takana, joten tällaista nousua ei odotettu.

Kehittyneintä pelaajaa voidaan ajatella erilaisilla kriteereillä. Joku voi nousta keskivertopelaajasta tähdeksi. Toisaalta tähtipelaajakin voi kehittyä entistä paremmaksi. Möttölän silmissä Markkanen sopii palkinnon saajaksi hyvin.

– Hän täyttää juuri ne kriteerit, jotka minulla on. Kun nostaa itsensä rivipelaajasta tähdeksi, se kuvastaa sitä, että on kehittynyt selvästi. En muista, että olisin lukenut yhtään juttua syksyllä, jossa olisi ennakoitu Markkasesta All Stars -pelaajaa.

”Jos Lauri olisi pysynyt Clevelandissa, hän ei olisi nyt saanut kehittyneimmän pelaajan palkintoa”

Toisaalta Möttölä muistuttaa, että kehittyminen on suhteellinen asia.

– Onko Lauri kehittynyt, vai annettiinko hänelle vain mahdollisuus näyttää niitä taitoja, mitä hänellä on ollut? Hän meni täydelliseen tilanteeseen, missä hänellä ei ollut paineita johdattaa joukkuetta playoffseihin. Toiseksi hän pääsi loistavan EM-kisakesän jälkeen Utahin valmentajan avustuksella jatkamaan samaa pelityyliä.

– Jos Lauri olisi pysynyt Clevelandissa, hän ei olisi nyt saanut kehittyneimmän pelaajan palkintoa, vaikka hän olisi tietyllä tavalla ihan yhtä hyvä koripalloilija, Möttölä huomautti.

Möttölä huomautti, että muutkin NBA-organisaatiot voisivat ottaa tästä oppia. Jos pelaajat onnistuvat EM- tai MM-kisoissa, ei ole välttämättä järkevää pyytää heiltä aivan erilaista roolia NBA:ssa.

Lauri Markkanen.

Lauri Markkanen on jatkossa entistä enemmän merkitty mies. Kuva: Getty Images

Markkanen pelasi kauden aikana All Stars -ottelussa. Se oli Möttölän mukaan kovempi juttu kuin nyt tullut valinta, mutta tämä valinta kuvaa hyvin Markkasen urakehitystä.

LeBron James ei ole koskaan ollut kehittynein pelaaja, koska on koko ajan ollut niin hyvä. Lauri jotui viimeisen parin vuoden aikana kaivamaan vähän syvemmältä. Tämä valinta on yksi asia, mikä löytyy tulevaisuudessa Laurin cv:stä.

Markkanen valittiin nyt NBA:n kehittyneimmäksi pelaajaksi, mutta kuinka paljon hän voi edelleen kehittyä?

– Pelaajat hänen ympärillään ovat iso asia. Kuka on se pelinrakentaja, jonka kanssa Lauri lähtee nostamaan Jazzia kohti playoffseja ja jopa mestaruustaistelua? Se on iso asia hänen urallaan. Tilastoja hän pystyy tekemään ilman huipputakamiestäkin, Möttölä sanoi.

– Nyt paineet nousevat. Tästä eteenpäin valokeila on hänessä.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *