• 25 huhtikuun, 2023

Lauri Markkanen vitsaili, kun ei herännyt turhaan keskellä yötä – amerikkalaislegenda herkistyi ja kiitti tunteikkaasti armeijaan menosta


Lauri Markkanen valittiin varhain tiistaina Suomen aikaa koripalloliiga NBA:n kehittyneimmäksi pelaajaksi. Amerikan tunnetuimmat koripallokommentaattorit soittivat suomalaiselle keskelle yötä kertoakseen palkinnosta.

Lauri Markkanen syöttää palloa NBA:n tähdistöpelissä.

Kuva: Getty Images

Koripalloliiga NBA:n kehittyneimmäksi pelaajaksi valitun Lauri Markkasen mukaan palkinto on sellainen, josta moni urheilija unelmoi lapsena.

– Kun se tapahtuu oikeasti, nöyräksi vetää. Tämä on kuitenkin vasta alkua. Olen koko ajan tiennyt kykyni ja mihin pelaajana pystyn, Markkanen kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Markkanen paransi pistekeskiarvoaan edelliskaudesta lähes 11 pisteellä. Hänen mukaansa Utahissa kaikki palaset loksahtivat kohdalleen ja hän sai vapauksia kasvaa pelaajana uudelle tasolle.

Palkinnon saaja ratkesi Suomen aikaan aamuyöllä. Helsingissä asepalvelusta suorittava Markkanen antoi etäyhteydellä kommentteja tuoreeltaan TNT-kanavalle (siirryt toiseen palveluun), jonka lähetyksessä palkinnon voittaja julkistettiin.

– Tuntuu mahtavalta. En herännyt kahdelta yöllä turhaan, Markkanen veisteli.

Suomalaisen asepalvelus on herättänyt kiinnostusta Yhdysvalloissa, jossa käsitys armeijasta poikkeaa kotimaisesta varusmiespalveluksesta. Entinen koripallotähti ja nykyinen kommentaattori Charles Barkley hehkutti lähetyksessä Markkasen asepalvelusta.

– Minulla on paljon rakkautta ja kunnioitusta sinua kohtaan. Yksi asia, joka Yhdysvalloissa pitäisi tehdä paremmin, on veteraaneista huolta pitäminen. Maamme on surkea siinä. Ihailen todella paljon kaikkia, jotka palvelevat armeijassa. Haluan kiittää sinua, Barkley herkisteli.

Koripallolegenda Shaquille O’Neal uteli suomalaiselta, onko Markkasta haastettu armeijassa koripallo-otteluihin.

– Päivän palveluksen jälkeen kaverit ovat halunneet haastaa minut yksi vastaan yksi -koriksessa. Kantahenkilökunnan jäsenet eivät ole vielä pyytäneet pelaamaan. Katsotaan, käykö niin, Markkanen kertoi.

Markkaselta kysyttiin myös, miltä hiusten lyhyeksi ajaminen tuntui ja millainen päivärytmi kasarmilla on.

– Minulla on ollut tämä hiustyyli ennenkin. En voinut leikata yhtä lyhyeksi kuin te, mutta aika lyhyeksi kuitenkin, Markkanen virnuili kaljulle studioporukalle.

– Päivät ovat pitkiä. Heräämme aikasin ja jatkamme 10–12 tuntia putkeen. Mutta on ollut hauskaa. Täällä tutustuu uusiin ihmisiin ja saa kavereita, kun asioista pitää selvitä yhdessä.

Markkanen ei aio palkinnon saatuaan jäädä lepäilemään laakereilleen.

– Nälkä kasvaa syödessä. Meillä on ensiksi älyttömän hieno kesä edessä Susijengin kanssa ja mahdollisuus saavuttaa isoja asioita MM-kisoissa. Sen jälkeen palataan Utahiin ja jatketaan siitä, mihin keväällä jäätiin, Markkanen sanoi.



Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *