• 25 maaliskuun, 2023

”Et saa patsasta, jos et ole mahtava mies ja pelaaja”


Pekka Rinteen näköispatsas julkistettiin Nashvillessa.

Pekka Rinne.

Nashvillen Predatorsin nykypelaajat poseerasivat Pekka Rinteen ja tämän patsaan kanssa. Kuva: Christopher Hanewinckel-USA TODA

Pari kautta sitten upean jääkiekkouransa päättänyt ex-maalivahti Pekka Rinne sai lauantaina poikkeuksellisen kunnianosoituksen, kun hänen näköispatsaansa julkistettiin Nashvillessa. Pronssinen patsas on tästä eteenpäin Nashville Predatorsin kotiareenan edessä.

Patsaan julkistamistilaisuutta oli seuraamassa suuri yleisömeri. Puhumassa oli muun muassa seuran GM David Poile.

– Pekka on tehnyt uran todennäköisyyksiä uhmaten, hän hehkutti.

Rinteen kanssa kahdeksan kautta pelannut hyökkääjä Colton Sissons suitsutti Rinnettä ylisanoin.

– Hän on kaikkien aikojen paras Preds-pelaaja. Et saa patsasta, jos et mahtava mies ja mahtava pelaaja. Hän kuvastaa sitä, mitä on olla Nahsville Predator.

Koko uransa Nashvillea edustanut Rinne pelasi NHL:ssä 683 ottelua vuosina 2005–2021. Rinne voitti parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina Trophyn kaudella 2018.

Vuonna 2017 hän johdatti Nashvillen Stanley Cup -finaaliin, jossa se hävisi Pittsburghille.

Hän on eniten otteluita pelannut ja voittanut suomalainen NHL-maalivahti.

Rinne on saanut peliuransa jälkeen isoja huomionosoituksia Nashvillelta. Vuosi sitten Rinteen paita nousi seuran kotihallin kattoon.

Valtavan kokoinen patsas on yli kolme metriä korkea sekä 350 kiloa painava. Seuran sivujen mukaan patsaan pronssivalussa käytettiin Rinteen pelivarusteita, kuten mailaa, räpylää ja patjoja.

– Tämä on surrealistista. Se, että minun paitani jäädytettiin viime vuonna, oli uskomaton kunnianosoitus. En ajatellut, että jääkiekkoilija voisi saada vielä isompaa kunnianosoitusta voisi saada.

– Tämä on uskomaton kunnia. Minusta on patsas, se on hullua, Rinne äimisteli Nashvillen sivujen mukaan.

Rinteen mukaan patsas symboloi paljon enemmän.

– Patsas ei edusta vain minua. Se edustaa perhettäni, seuraa, kaupunkia, organisaatiomme perusarvoja, kovaa työtä ja yhteisöä. Se edustaa aiempia Nashville-pelaajia, nykyisiä sekä pelaajia, jotka tulevat edustamaan Nashville Predatorsia. Olen todella ylpeä, nöyrä ja kiitollinen.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *