• 11 toukokuun, 2023

”Emme me sinne ketään pakota”


Rauman Lukon luovuttua sarjapaikastaan HIFK:lla olisi ollut mahdollisuus nostaa akatemiajoukkueensa korkeimmalle sarjatasolle.

Rauman Lukon naisten joukkue on kokoontunut maalille.

Rauman Lukkoa ei nähdä tulevalla kaudella Naisten Liigassa. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press

Jääkiekon Naisten Liigassa pelaa ensi kaudella todennäköisesti yksi joukkue vähemmän kuin päättyneellä kaudella. Sarjassa oli kaudella 2022–2023 mukana kymmenen joukkuetta.

Rauman Lukko tiedotti huhtikuun lopussa, että se vetäytyy Naisten Liigasta.

– Joukkueen kasaaminen on ollut jo useana kautena haastavaa, ja nyt Lukko joutuu luopumaan sarjapaikasta vähäisen pelaajamäärän takia, seura tiedotti.

Lukon kausi oli tuloksellisesti vaisu. Runkosarjan toiseksi viimeiseksi jäänyt joukkue hävisi 36 ottelustaan 30 ja joutui puolustamaan sarjapaikkaansa karsintasarjassa.

Karsintasarjassa pelaavat Naisten Liigan kaksi viimeistä ja naisten Mestiksen kaksi kärkijoukkuetta. Karsintasarjan kaksi parasta pelaavat seuraavalla kaudella korkeimmalla tasolla.

Raumalaisjoukkue sijoittui karsintasarjassa toisen liigajoukkue RoKin jälkeen kakkoseksi ja säilytti sarjapaikkansa. Taakse jäivät HIFK:n ja Kiekko-Espoon akatemiajoukkueet, jotka pelaavat Mestiksessä.

Lukko ei kuitenkaan pelaa ensi kaudella SM-liigassa, joten sääntöjen mukaan seuraavana jonossa olisi kolmanneksi karsintasarjassa sijoittunut HIFK:n akatemia, Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antila kertoo.

– HIFK ja Kiekko-Espoo ovat kummatkin ilmoittaneet, että ne eivät halua nostaa akatemiajoukkuetta SM-sarjaan, joten emme ole niille paikkaa tarjoamassa. Halua nousuun ei ollut, emmekä me ketään sinne pakota.

Sääntöjen puitteissa saman seuran edustus- ja akatemiajoukkueet voisivat pelata naisten SM-sarjaa, Anttila kertoo.

Sarjapaikkaa ei tarjota Mestiksen runkosarjassa kolmanneksi sijoittuneelle joukkueelle, joten ensi kaudella SM-sarjassa pelaa todennäköisesti yhdeksän joukkuetta.

Ilmoittautumisaika Naisten liigaan päättyy 15. toukokuuta.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *