• 15 maaliskuun, 2023

Antti Kaikkonen A-studiossa: Meillä on lupa odottaa perjantaina Turkilta Nato-vahvistustaSuomi odottaa yhä Turkin ja Unkarin vahvistusta Nato-jäsenyydelleen. Puolustusministeri Antti Kaikkonen pitää todennäköisenä, että Turkki antaa lupauksen jäsenyyden ratifioinnista perjantaina.

Puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.) mukaan on lupa odottaa, että Turkki näyttää vihreää valoa Suomen Nato-jäsenyydelle.

Suomen Nato-jäsenyys on puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.) mukaan hyvin lähellä.

Presidentti Sauli Niinistö tiedotti tänään keskiviikkona Twitter-tilillään (siirryt toiseen palveluun), että Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on tehnyt päätöksensä Suomen Nato-jäsenyyden suhteen. Erdogan aikoo Niinistön mukaan lunastaa lupauksensa, kun presidentit tapaavat perjantaina Turkissa.

Kaikkonen kuvailee tämänpäiväisiä uutisia Suomen Nato-prosessista rohkaiseviksi.

– Sanoisin niin, että meillä on lupa odottaa perjantaina varmistusta sille, että Turkki voisi ratifiointinsa tehdä.

Suomi odottaa vahvistusta jäsenyydelleen vielä kahdelta Nato-maalta, Turkilta sekä Unkarilta. Unkari on ilmoittanut aiemmin, että se ei aio olla viimeinen Suomen ja Ruotsin jäsenyyden ratifioiva Nato-maa (siirryt toiseen palveluun).

Kaikkonen tapasi viime viikolla Unkarin puolustusministeri Kristóf Szalay-Bobrovniczkyn. Tapaamisessa kävi ilmi, että Unkari voisi ratifioida Suomen Nato-jäsenyyden jo maaliskuun aikana.

Kaikkonen korostaa, että kummankaan maan päätös ei vielä ole varma.

– Varmaa on vasta sitten, kun molemmissa maissa on nuijat pöydässä.

Katso A-studion koko lähetys Yle Areenasta. Voit keskustella aiheesta 16.3. kello 23 asti.

Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *