• 16 helmikuun, 2023

Annika Saarikko: Mika Lintilä voi jatkaa ministerinä, mutta teki arviointivirheen


Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko sanoo, että ilmi ei ole tullut mitään sellaista, miksi hän ei voisi hyväksyä Lintilän selvitystä.

Annika Saarikko i riksdagshuset.

Annika Saarikko kuvattiin eduskunnassa keskiviikkona. Kuva: Lehtikuva / Markku Ulander

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko sanoo, että elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) voi jatkaa ministerinä.

Saarikko sanoi eduskunnassa toimittajille, että hänellä ei ole syytä epäillä, etteikö Lintilä olisi puhunut hänelle totta.

Lintilä kertoi aiemmin tänään, ettei ole löytynyt merkkejä siitä, että hänen Whatsapp-tilinsä olisi kaapattu.

Ministeri selosti toimittajille aiemmin eduskunnan tietoturvaselvityksen tuloksia, mutta itse selvitystä ei ole julkaistu. Samalla Lintilä myönsi, että kaappausväite oli vahvaa ylireagointia.

Lintilä väitti aiemmin, että hänen henkilökohtainen Whatsapp-tilinsä olisi kaapattu. Lintilän Whatsapp-tililtä oli lähtenyt viime torstai-iltana pääministeri Sanna Marinia (sd.) ja SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkystä pilkkaava kuvameemi keskustan eduskuntaryhmän sisäiseen keskusteluryhmään, mutta Lintilä itse kiisti lähettäneensä viestiä.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko harmittelee, että eduskunnan tietoturvaselvitys ei tuonut selvää vastausta siitä mitä tapahtui.

– Samalla sanon, että ei minulla myöskään ole mitään sellaista syytä epäillä, etteikö ministeri Lintilä olisi puhunut minulle tässä asiassa totta. Tunnen hänet pitkältä ajalta. Mika Lintilä on mies, joka voi tuollaisen meemin lähettää, ja jos sellaisen olisi lähettänyt, voisi sen myös myöntää.

Saarikko sanoo Lintilän tehneen arviointivirheen, kun tämä lähti niin voimakkaasti spekuloimaan vaihtoehdoilla.

– Viittaan siis hänen puheenvuoroihinsa tietoturvasta tai kaappauksesta.

Juttu päivittyySource link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *