• 22 maaliskuun, 2023

Zelenskyi pysähtyi kahville huoltamolla ja jäi poseeramaan useisiin selfieihin sotilaiden kanssaUkrainan presidentin vierailu Bahmutin lähellä vaikuttaa tunnelmaltaan huomattavasti rennommalta kuin Venäjän presidentin Mariupolin-vierailu viikonloppuna.

Ukrainan presidentti Volodomyr Zelenskyi vieraili tänään keskiviikkona etulinjan tuntumassa. Hän kävi lähellä Bahmutia, josta on käyty raskaita taisteluja kuukausien ajan.

Kotimatkalla hän pysähtyi huoltoasemalle ostamaan kahvit. Reuters on välittänyt videota ”pit stopista”.

– Me maksamme kahvista, Zelenskyi ilmoitti kassalla.

Reutersin mukaan kamerat eivät silloin käyneet.

– Haluatte maksaa? Selvä, huoltoaseman työntekijä varmisti.

Huoltoaseman sisä- ja ulkopuolella oli runsaasti sotilaita ja siviilejä, jotka halusivat ottaa selfieitä presidentin kanssa. Ja presidentillä oli siihen aikaa.

Reutersin välittämissä kuvissa tunnelma on huomattavasti rennompi kuin Venäjän presidentti Vladimir Putinin Mariupolin-käynnillä viime viikonloppuna.

Putin kävi kaupungissa pimeän tullen, tutustui kaupungin uudelleenrakennussuunnitelmiin ja tapasi Kremlin mukaan ”tavallisia ihmisiä”, joita näkyi kuvissa kourallinen.

Putinin tervehtiessä ihmisiä, taustalta kuului huutoa.

– Tämä kaikki ei ole totta. Tämä kaikki on vain näytelmää, naisääni huusi.

Kreml sensuroi myöhemmin huudon pois videolta pois. Sen paikalle on leikattu toisen naisen kommentti, että asukkaat rukoilevat Putinin puolesta.

Venäjän valtionmedia kertoi Putinin Mariupolin-vierailusta viikonloppuna.

Lauantainen käynti oli tiettävästi Putinin ensimmäinen vierailu Venäjän Ukrainalta miehittämille alueille.

Zelenskyi on puolestaan tehnyt useita vierailuja etulinjan tuntumaan. Bahmutissa hän jakoi mitaleita sotilaille ja kävi sairaalassa tapaamassa haavoittuneita.

– On kunnia olla täällä tänään palkitsemassa sankareitamme. Kättelen ja kiitän heitä siitä, että he ovat suojelleet maamme itsenäisyyttä, Zelenskyi kirjoitti Telegram-kanavallaan (siirryt toiseen palveluun).

Lähde: ReutersSource link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *