• 22 maaliskuun, 2023

Suomalaislupauksen hurja veto vesittyi sauvan katkeamiseen – Kläbo leikitteli voittoon OlympiastadionillaTammikuussa alle 20-vuotiaiden MM-sprinttipronssille yltänyt Eero Rantala oli lähellä päihittää Even Northugin ja Lucas Chanavat’n stadionsprintissä.

Ossi Saarinen,

STT Urheilu

Maastohiihdon sprintteritähdet valtasivat Helsingin Olympiastadionin keskiviikkoillan stadionsprintissä.

Ilta oli norjalaisjuhlaa: Johannes Hösflot Kläbo leikitteli voittoon miehissä, ja naisissa voiton vei Ane Appelkvist Stenseth.

Paras suomalainen oli Jasmi Joensuu, joka sijoittui finaalin kolmanneksi. Joensuu lähtee vahvassa vireessä ensi viikonlopun Salpausselän kisoihin.

Suomalaishehkua oltiin nähdä jo alkuerissä, kun Eero Rantala, 19, kamppaili tosissaan erävoitosta. Ennakkoluulottomasti hiihtänyt Rantala pääsi loppusuoralle hyvistä asemista, mutta sauvan katkeaminen vesitti kirin.

Suora jatkopaikka jäi haaveeksi, mutta paikalla ollut yleisö äänesti Rantalan välieriin. Tammikuussa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa sprittipronssia hiihtäneen Rantalan eväät oli kuitenkin syöty kovan alkuerän jälkeen.

Jasmi Joensuun kiri riitti kolmanneksi naisten finaalissa.

Helsingissä ei jaettu maailmancupin pisteitä, mutta Kläbon kohdalla puheet käännettiin nopeasti yhden kauden voittoennätykseen. Kläbolla on tältä kaudelta jo 18 voittoa, mikä on miesten kausikohtainen ennätys.

Ensi viikonloppuna Lahdessa Kläbolla on mahdollisuus nousta jo 20:een voittoon, millä hän sivuaisi Therese Johaugin ennätystä.

– Edessä on tärkeä viikonloppu, mutta otan kisan kerrallaan, Kläbo kertoi ja sanoi hiihtävänsä Lahdessa myös pariviestin.

– On hienoa lopettaa maailmancupin kausi Suomessa.

Jasmi Joensuu selviytyi stadionsprintissä ainoana suomalaisena finaaleihin. Hän kamppaili pitkään voitosta Norjan Stensethin kanssa, mutta Ruotsin Johanna Hagström pudotti hänet loppusuoralla kolmanneksi.

Yleisö kannusti Joensuuta ”Jasmi, Jasmi, Jasmi” -huudolla, josta hiihtäjä nautti. Se palautti Joensuun mieleen maailmancupin avauksen Rukalla, kun hän sijoittui sprintissä neljänneksi.

– Sain nauttia tällaisesta kannustuksesta jo Rukalla. Nyt päätin, etten halua olla neljäs ja tuli se podiumpaikka, Joensuu iloitsi.

Salpausselän kisat kilpaillaan Lahdessa perjantaista sunnuntaihin. Kisat näkyvät laajasti Ylen kanavilla.

Stadionsprintin finaalit, Helsinki

1. Johannes Hösflot Kläbo NOR 2.16,58
2. Even Northug NOR +0,99
3. Richard Jouve FRA +1,46
4. Lucas Chanavat FRA +2,16

1. Ane Appelkvist Stenseth NOR 2.37,17
2. Johanna Hagström SWE +0,25
3. Jasmi Joensuu FIN +0,32
4. Mathilde Myhrvold NOR +0,76Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *