• 4 heinäkuun, 2023

Yli tuhat maastojousiampujaa tuli metsästämään krokotiilejä ja jääkarhuja Lapin yöttömään yöhönRovaniemen Ounasvaaralla on käynnissä maastojousiammunnan maailmanmestaruuskilpailut, jossa jahdataan solumuovista tehtyjä 3D-eläimiä.

Maastojousiammunnan MM-kisat ovat käynnissä Rovaniemellä. Ounasvaaralla maaleiksi on aseteltu eksoottisia eläimiä.

Rovaniemellä järjestettävä kilpailu on suurin Suomessa pidettävä jousiammuntatapahtuma. Maanantaina alkanut tapahtuma kerää yhteen noin tuhat jousiampujaa yli 30 maasta.

Sen eksotiikka on monelle kilpailijalle ikimuistoinen. Ounasvaaran maastoon on sijoitettu maaleiksi solumuovista valmistettuja 3D-eläintauluja, jotka ovat eläinten luonnollisessa koossa.

Eläinmaaleja on laidasta laitaan, mutta etenkin lappilaiseen maisemaan sopimattomat lajit, kuten hait ja pingviinit, herättävät maastossa liikkuvissa ulkoilijoissa hilpeyttä.

– Se lisää Lapin taikaa, kun tulee yhtäkkiä kobra vastaan, toteaa range-kapteeni Vesa Vaajamäki, joka on tiimeineen rakentanut radat.

Kilpailuratoja Ounasvaaralla on neljä. Kilpailun aikana turvallisuudesta pitävät huolta 24 ratakohtaista valvojaa, sekä maastoon sijoitetut sulkunauhat ja varoituskyltit. Maastojousiammunnan maailmanmestari on selvillä perjantaina 7. heinäkuuta.

– Se vaatii hirvittävän paljon kokemusta ja osaamista, että osuu joka kerta eläimeen. Huteja tulee ja nuolia menee välillä poikki, kun ne osuvat kiviin, kilpailunjohtaja Jarkko Lehtinen kertoo.

Audio: Juha Mäntykenttä / YleSource link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *