• 19 huhtikuun, 2023

Tommi Niemelä tulikuumana Tapparan maalista – asiantuntija ymmärsi reaktion, Kristian Tanuskin otti kantaa


Tappara meni SM-liigan ensimmäisessä finaalissa johtoon Kristian Tanuksen maalilla. Pelicans haastoi osuman, mutta maali hyväksyttiin.

Tommi Niemelä ei sulattanut tuomiota.

Tommi Niemelä ei sulattanut tuomiota. Kuva: Tomi Hänninen

Jääkiekon SM-liigan finaaleissa nähtiin heti puhuttava tilanne, kun Kristian Tanus vei Tapparan johtoon reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen.

Tanus sai kiekon maalin edessä Veli-Matti Savinaisen luistimen kautta ja nosti kiekon kattoon. Pelicans ei sulattanut tilannetta, vaan haastoi tilanteen maalivahdin häirintänä.

Tilanteessa Savinaisen maila osui hetkeä ennen maalia Pelicans-vahti Patrik Bartosakin kasvoihin. Pelicans oli penkiltä yhteydessä katsomossa olleeseen henkilöön ja päätti haastaa tilanteen.

Haasto kesti yllättävän pitkään, mutta lopulta tilanne tuomittiin maaliksi. Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä kävi todella kuumana tilanteessa ja käytti myös voimasanoja tuomareiden kanssa keskustelun aikana. Myös Tappara-valmentaja Jussi Tapola halusi keskustella tuomariston kanssa.

Yle Urheilun asiantuntija Topi Nättinen ymmärtää Tommi Niemelän reaktion.

– Tommi Niemelä käy hyvin kuumana ja ymmärrän sen täysin. Jos maalivahdin maskiin osutaan samaan aikaan, kun kiekko viivasta lähtee, on se hipaisu tai kuinka kova tahansa, näkemykseni mukaan se vaikuttaa maalivahdin torjuntatyöskentelyyn. Vaikka se ei siltä videolta näytä, Nättinen sanoi tuoreeltaan Jääkiekkokierroksella.

Nättinen pohtiikin, kuinka kovaa maalivahdin maskiin saa lyödä.

– Missä se raja menee, kuinka kovaa saa lyödä? Olisiko Bartosakin pitänyt heittäytyä maahan, kun tuli isku maskiin? Maalivahtihan haluaa luonteeltaan torjua kaikki kiekot. Hyvin hyvin mielenkiintoinen ennakkotapaus. Maskiin saa lyödä ja se ei vaikuta.

Kristian Tanus tuuletti maalia.

Tanus tuulettamassa maaliaan. Kuva: Tomi Hänninen/Chilipictures

Nättinen muistutti myöhemmin erätauolla, että Niemelä myös loi tunteenpurkauksellaan painetta tuomaristolle.

– Ehkä pelin tiimellyksessä tunne ohjasi omaakin tekemistä ja ajattelin, että jokaisesta osumasta pitää viheltää. Mutta säännöissä on kohta, että tilanteita voi tulkita ja tuomareiden tulkinnan mukaan se ei vaikuttanut Bartosakiin.

– Hän ainakin pysyi torjunta-asennossa. Ja vaikka iskua ei olisi tullut, Tanuksen nosto meni yläkulmaan.

Tanus nosti maalin kattooon

Tanus nosti kiekon yläkulmaan. Kuva: Tomi Hänninen

Tanus näkee Yle Urheilulle, että hänen osumansa oli hieno pudotuspelimaali.

– Savinainen oli officella hommissa niin kuin lupasi. Maalin edestä pomppii maalitkin. Hieno juttu, että hyväksyttiin. Tuollaisia pudotuspelimaaleja pitää mielestäni hyväksyä.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *