• 27 maaliskuun, 2023

Salibandyn seuraikoni Ville Kuusela, 37, hyvästeli liigakaukalot – muistetaan huiman nousun kapellimestarina


Koko uransa SPV:tä edustanut Ville Kuusela voitti uransa aikana kolme Suomen mestaruutta ja kahdeksan SM-mitalia.

Ville Kuusela.

Ville Kuusela päätti nauttimaan uransa aikana menestyksestä. Kuva: Marko Tuominiemi / All Over Press

Joel Sippola,

Henri Pitkänen

Jyväskylän Happee voitti sunnuntaina salibandyn puolivälierissä SPV:n 8–3 ja eteni välieriin voitoin 4–1. Peli jäi samalla SPV-ikoni Ville Kuuselan, 37, uran viimeiseksi otteluksi.

SPV:n kasvatti edusti koko peliuransa seinäjokisseuraa. Edustuksessa hänelle kertyi kaikki ottelut mukaan laskettuna lähemmäs 800 peliä.

Divarissa edustusuransa aloittanut Kuusela oli rakentamassa SPV:n nousua pääsarjaan sekä suomalaisen salibandyn ehdottomalle huipulle. SPV:n pitkäaikainen kapteeni oli voittamassa seuralle kolmea Suomen mestaruutta (2012, 2013 & 2015) sekä kahdeksaa SM-mitalia.

Kuusela pääsi juhlimaan SPV:n kanssa myös kahdesti Suomen cupin voittoa.

Kuusela muistelee, miten 16 kautta SPV:n päävalmentajana toiminut Tommy Koponen tuli aikoinaan kysymään ysiluokkalaista poikaa SPV:n edustusjoukkueeseen.

– Silloin ei ollut todellakaan mielessä, että tarina jatkuu näin pitkään. Aluksi oli pitkäkestoinen nousukiito. Hivuttauduimme pala kerrallaan kohti kärkeä, Kuusela muistelee Yle Urheilulle.

Kuusela listaa kolme SM-kultaa uransa kirkkaimmiksi meriiteiksi.

– Kun taaksepäin muistelee, ne ovat aina isoimpia juttuja.

– Olen päässyt ennen kaikkea pelaamaan mahtavien pelikavereiden kanssa. On tullut ystäviä ja on ollut edelleen mukavaa kopissa. Sieltä on tarinoita muisteltavana ja kerrottavana.

Huiman nousun arkkitehti

Ville Kuuselan suorituksista puhuttaessa mieleenpainuvin hetki nähtiin lokakuussa 2015 Tapanilan Erää vastaan. SPV nousi viimeisen neljän minuutin aikana 0–6-tappioasemasta käsittämättömällä tavalla tasoihin.

Kuusela iski maaleista neljä.

– Se oli sellainen pöljä päivä meiltä. Oltiin 55 minuuttia aika heikkoja, mutta tultiin erityisjutulla peliin mukaan. Onnistumisia tuli liukuhihnalta.

Kuuselan omien laskujen mukaan häneltä jäi väliin vain kahdeksan runkosarjan ottelua.

Oliko kyse puhtaasti tuurista, että vältyit pahimmilta vammoilta?

– Kyllä siinä täytyy sitäkin olla. Olen pitänyt kropastani huolta, minkä takia olen pystynyt välttymään isoimmilta loukkaantumisilta. Flunssankaan takia ei ole tarvinnut jättää näitä kinkereitä väliin, joten siinä mielessä tuuria on varmasti ollut.

Salibandy on vahvasti Kuuselan arjessa peliuran päättymisen jälkeenkin. Hän toimii tällä hetkellä seuran toiminnanjohtajana.

– Salibandy ja SPV tulevat olemaan todella lähellä minua. Työt jatkuvat nyt seuran puolella ja juniorityötä yritetään viedä eteenpäin kohti parempia vuosia.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *