• 13 maaliskuun, 2023

”Jämäkkä suoritus kurinpidolta”, iloitsi Lukon Marko Virtanen – KalPa-luotsi lyttäsi päätöksen MTV:lle


SM-liigan runkosarjan päätöskierroksella nähtiin kuohuttava tilanne, kun Lukon kultakypärä, kanadalaispakki Thomas Grégoire taklasi voimalla KalPan hyökkääjää Jaakko Lanttaa.

Lantta jäi makaamaan jäälle pitkäksi aikaa, kunnes hänet talutettiin pukukoppiin. Grégoire, joka levitteli tilanteen jälkeen käsiään, sai estämisestä ottelurangaistuksen.

KalPan päävalmentaja Tommi Miettinen kävi tilanteesta kuumana ja huuteli tuohtuneena Lukon vaihtoaition suuntaan.

Ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa (siirryt toiseen palveluun) Miettinen ja Lukon päävalmentaja Marko Virtanen olivat vahvasti eri mieltä tapahtuneesta.

– Tuo lopun taklaus, niin turha taklaus kuin voi olla. Pelaaja on ollut kaksi sekuntia ilman kiekkoa, tullaan suoraan kuolleesta kulmasta, osui olkapäähän ja päähän. Toivottavasti Lantalle ei käynyt pahemmin, Miettinen aloitti selvästi turhautuneena.

– Muistan kyllä tämän pitkän kauden aikana, millaisia pelikieltoja me olemme saaneet tällaisista. Nyt mitataan kurinpitoa ehdottomasti tässä hetkessä, että pysyykö linja, joka on ollut koko kauden, Miettinen jatkoi viitaten KalPan pelaajien saamiin pitkiin pelikieltoihin.

Virtanen oli jo tuolloin vahvasti eri mieltä. Hän puuttui keskusteluun lehdistötilaisuudessa, vaikkei taklauksesta häneltä kysytty.

– Sen verran pitää ottaa kiinni tuohon taklaukseen, että tuomareiden tulkinta oli ”blind side” (sokeasta kulmasta). Grégoire tulee edestäpäin, ja nuori pelaaja ei ole valitettavasti valmis ottamaan taklausta vastaan. Siinä ei kyllä kahta sekuntia mennyt. Puhutaan ihan marginaalisesta ajasta, kymmenyksistä.

Virtanen piti tilannetta valitettavana, mutta ei ollut samaa mieltä Grégoiren saamasta ulosajosta.

– Toivoisin jatkossa, että tuomarit pystyisivät katsomaan tilannetta sillä lailla, mitä siinä oikeasti tapahtuu. Aina, jos joku kaatuu ja jää maahan makaamaan, siihen reagoidaan. Se ei ole mielestäni oikea tyyli.

Miettinen vastasi olevansa siitä kyllä samaa mieltä.

– Aika monta kertaa kelailin tilannetta, ja edelleen pysyn kannassani, että todella turha taklaus ja osuu olkapäähän sekä päähän.

Tommi Miettinen.

KalPan Tommi Miettinen ei hyväksynyt Thomas Grégoiren päätöstä, eikä SM-liigan kurinpidon ratkaisua. Kuva: Mikko Lieri / All Over Press

Sunnuntaina SM-liiga tiedotti, että Grégoire ei saa taklauksestaan pelikieltoa.

Liigan tulkinnan mukaan Grégoire taklasi Lanttaa 0,36 sekuntia sen jälkeen, kun Lantta oli luopunut kiekosta. Kurinpitodelegaatio totesi, että Lantta on tilanteessa taklaushetkellä kiekollinen pelaaja, jota voidaan sääntöjen mukaisesti taklata.

Kurinpito katsoi myös, että Lantalla on kiekon kuljetuksen aikana mahdollisuus havaita pelitilanteen kehittyminen. Lisäksi delegaatio totesi, että Grégoiren taklaus on teknisesti puhdas, pelitilanteen nähden tavanomainen ja peliin kuuluva, eikä taklaus kohdistu tai osu Lanttaa päähän.

SM-liigan kurinpitodelegaation perustelut ja videon taklauksesta löydät täältä (siirryt toiseen palveluun).

Lauantaina puolivälierät HIFK:ta vastaan aloittavalle Lukolle Grégoire on huipputärkeä pelaaja. Hän oli runkosarjan plusmiinustilastossa liigan kolmanneksi paras (+23). Hän voitti Lukon sisäisen pistepörssin tehoin 13+31=44.

Lukko-loutsi Virtanen oli maanantaina SM-liigan pudotuspeli-infossa helpottunut siitä, ettei Grégoire saanut pidempää sanktiota.

– Oli kyllä jämäkkä suoritus kurinpidolta. Olisi ollut melkoinen oikeusmurha, jos siitä olisi jotain tullut.

Marko Virtanen helpottuneena, että Thomas Grégoire on käytettävissä playoff-pelien alussa.

Sen sijaan KalPan Miettinen oli edelleen tuohtunut, eikä voinut ymmärtää, miten Grégoire selvisi ilman pelikieltoa, kertoo MTV (siirryt toiseen palveluun).

– Eihän tuo ratkaisu ole siellä päinkään jos miettii, mitä kauden aikana on tapahtunut ja millaisia pelikieltoja esimerkiksi me olemme saaneet tuollaisista tilanteista. Sanoin pelin jälkeen, että kurinpidon linjaa testataan. Nyt voi viimeistään todeta, että eihän siellä mitään linjaa ole. Eihän tämä ole sinänsä mikään yllätys. Mistä sitä ammattitaitoa yhtäkkiä tulisi, jos sitä ei ole ollut koko kauden aikana, Miettinen jyrisi MTV:lle.

– Kyllähän tässä on törkeä ristiriita vastaaviin tilanteisiin, mistä on pelikieltoa tullut, Miettinen jatkoi.

KalPa aloittaa puolivälierät perjantaina Pelicansin vieraana Lahdessa.

Jääkiekon SM-liigan pudotuspelien avausottelut pelataan maanantai-iltana kello 18.30. Yle Puheen Jääkiekkokierros alkaa kello 18.15.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *