• 13 maaliskuun, 2023

Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu jättää tehtävänsä – syynä epäasiallinen käytös ja päihtymys opiskelijoiden vuosijuhlissa


Aamulehti kertoo, että tiedossa on tällä hetkellä Jussi Tuulensuun selkeä päihtymys tärkeässä sidosryhmätilaisuudessa sekä epäasiallinen, ahdistavaksi koettu käytös naisia kohtaan.

Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu

Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Kuva: Matias Väänänen / Yle

Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu kertoo luopuvansa tehtävästään. Tuulensuu kertoo Twitterissä (siirryt toiseen palveluun), että ei näe mahdolliseksi uskottavasti jatkaa vastaavana päätoimittajana.

– Luovun siitä, jotta Aamulehdellä, Sanoman Pirkanmaan journalistiyhteisöllä ja brändeillä olisi parhaat edellytykset jatkaa hyvää työtään ja lukijoidensa palvelemista, Tuulensuu kirjoittaa.

Tuulensuu sanoo olevansa hyvin pahoillaan tapahtuneesta ja ottavansa siitä opikseen.

– Pyydän anteeksi asianosaisilta, Tuulensuu kirjoittaa.

Aamulehti kertoo (siirryt toiseen palveluun), että tiedossa on tällä hetkellä Jussi Tuulensuun selkeä päihtymys tärkeässä sidosryhmätilaisuudessa sekä epäasiallinen, ahdistavaksi koettu käytös naisia kohtaan.

Aamulehden vastaavana toimittajana toimii toistaiseksi toimituspäällikkö Kimmo Koski. Sanoman Pirkanmaan mediabrändeistä vastaavana johtajana toimii toistaiseksi Satakunnan Kansan vastaava päätoimittaja Tomi Lähdeniemi.

Tuulensuu on ollut Aamulehden vastaava päätoimittaja vuodesta 2018.

Lehden mukaan Tuulensuu irtisanoutuu yhtiön palveluksesta ja Aamulehden vastaavan päätoimittajan tehtävästä.

– Emme hyväksy epäasiallista käytöstä emmekä minkäänlaista häirintää työssä tai työhön liittyvissä tapahtumissa. Tähän meillä on selkeä ohjeistus, sanoo Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Pia Kalsta tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Kalsta kertoo, että myös alkoholinkäyttöön liittyen yhtiöllä on olemassa toimintamallit, joita on varmasti hyvä edelleen tarkentaa.

– Pahoittelemme Jussi Tuulensuun käytöstä, Kalsta sanoo.

Sanoma Media omistaa Aamulehden.

Jussi Tuulensuu puhuu Vostokin vuosijuhlilla.

Aamulehden vastaava päätoimittaja piti juhlapuheen journalistiikan opiskelijoiden ainejärjestön 30-vuotisjuhlissa lauantaina Tampereella. Kuva: Yle

Opiskelijajärjestö selvittää vuosijuhlien häirintätapauksia

Tampereen yliopiston journalistiikan opiskelijoiden ainejärjestö Vostok kertoi aiemmin maanantaina, että järjestön vuosijuhlilla Tampereella sattui useita häirintätapauksia. Ainejärjestön 30-vuotisjuhlia vietettiin Tampereella lauantaina.

Journalistiikan, kuvajournalismin ja visuaalisen journalismin opiskelijoiden ainejärjestö Vostok sanoo tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun), että ainejärjestö suhtautuu tapauksiin vakavasti ja tuomitsee kaiken häirinnän.

Järjestö ei maininnut tiedotteessa ketään nimeltä.

Sunnuntai-iltana Tuulensuu kertoi Twitterissä (siirryt toiseen palveluun), että hänen käytöksensä Vostokin 30-vuotisjuhlissa oli ollut esillä myös sosiaalisessa mediassa. Tuulensuu kertoi olleensa yhteydessä tapahtumanjärjestäjään asian selvittämiseksi.

Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *