• 17 helmikuun, 2023

Oman maalin tehnyt Lukas Hradecky raivosi karvaan tappion jälkeen – ”He ovat kaikki lapsia!”

Jalkapallon Eurooppa-liigan neljännesvälierät alkoivat eilen. Bayer Leverkusenin ja AS Monacon välisessä ottelussa nähtiin draamaa.

Lukas Hradecky.

Lukas Hradeckyn Leverkusen koki tappion Eurooppa liigan pudotuspeleissä. Kuva: Getty Images

Suomen maajoukkuemaalivahti Lukas Hradecky teki eilisellä jalkapallon Eurooppa-liigan kierroksella oman maalin kitkerässä tappio-ottelussa. AS Monacon hyökkääjä Breel Embolo prässäsi palloa pitänyttä Huuhkaja-vahtia, vaikutti taklaavan häntä selkään, minkä seurauksena pallo kimposi Hradeckyn jaloista maaliin.

Monaco meni osumalla 1–0-johtoon.

– Se oli selvä rike. En sano siitä mitään enempää, se oli röyhkeää, Hradecky puhisi televisiokanava RTL:n haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).

Hradeckyn edustama Bayer Leverkusen hävisi ottelun kotonaan lopulta 2–3. Joukkueet kohtaavat neljännesvälierien toisessa osaottelussa ensi viikon torstaina.

– Luojan kiitos meillä on vielä toinen ottelu jäljellä, Hradecky sanoi ottelun jälkeen.

Katso Yle Uutisten lähetyksestä Hradeckyn omaan maaliin johtanut tilanne.

Ottelun jälkeen kentällä nähtiin torikokous. Tunteet kuumenivat kahakaksi, ja tönimisessä olivat mukana niin pelaajat kuin joukkueiden taustahenkilötkin. Kotijoukkueen pelaajat eivät suostuneet ottelun jälkeen paljastamaan, mitä provosoivaa konkreettisesti tapahtui.

– Se oli lapsellista. En tiedä, mitä on meneillään. Ei kukaan voi käyttäytyä noin nykypäivänä, tuossa ei ole lainkaan kunnioitusta, Hradecky purki tuntojaan haastattelussa.

Lukas Hradecky ottelun jälkeisessä kahakassa.

Ottelun jälkeen tunteet kuumenivat toden teolla. Kuva: Getty Images
Kahakka.

Kahakkaa selviteltiin kentällä useampi minuutti ottelun päättymisen jälkeen. Kuva: Getty Images

– Tätä on uusi sukupolvi. He kaikki luulevat, että heillä on isommat penikset kuin muilla. He ovat kaikki lapsia, Hradecky latasi ja poistui haastattelupisteeltä.

Leverkusen nousi ottelussa 2–1-johtoon Hradeckyn oman maalin jälkeen. Vierasjoukkue kuitenkin käänsi ottelun itselleen viimeisen parinkymmenen minuutin aikana. Axel Disasi viimeisteli voitto-osuman, kun pelikellossa oli yli 90 minuuttia.

Kotijoukkue oli ottelussa niskan päällä, mutta vierailijoiden kaksi jälkimmäistä osumaa olivat poikkeuksellisen komeita. Diasin lähes 30 metristä lähtenyt kova laukaus upposi alakulmaan. Myös Krepin Diattan 2–2-tasoitus lähti rangaistusalueen ulkopuolelta.

Kotijoukkueen osumat iskivät tähtipelaajat Moussa Diaby ja Florian Wirtz.

Vierasmaalisääntöä Eurooppa-liigassakaan ei enää ole, mutta Monaco lähtee voiton myötä etulyöntiasemasta kotiotteluun.

– Olemme todella motivoituneita tuosta, mitä ottelun jälkeen tapahtui, Hradecky totesi haastattelussa ottelun jälkeiseen hässäkkään viitaten.