• 19 heinäkuun, 2023

Saksalaista insinööriä ei tarvitse kotouttaa, julistaa perussuomalaisten VigeliusOpposition mielestä hallituksen maahanmuuttopolitiikka viestii huolestuttavaa asenneilmapiiriä.

Kansanedustaja Joakim Vigelius (ps.) ei ole huolissaan hallituksen tiukan maahanmuuttopolitiikan vaikutuksista.

Päivi Suikkanen,

Roope Kariniemi

Kansanedustaja Joakim Vigeliuksen (ps.) mielestä Suomen ei pidä houkutella maahan ihmisiä, ”joita pitää kotouttaa”. Vigelius ei ole huolissaan siitä, miten hallituksen kaavailema tiukka maahanmuuttolinja vaikuttaa Suomen houkuttelevuuteen.

– Meidän ei tarvitse kotouttaa saksalaista insinööriä tai intialaista koodaria. Meidän ei juurikaan tarvitse kotouttaa korkean lisäarvon osaajia, jotka tulevat työn perässä ja joiden maahantulo on jo nykyisellään hyvin helppoa, Vigelius totesi A-studiossa keskiviikona.

Vigeliuksen mukaan turvapaikanhakijoiden ja kiintiöpakolaisten kotouttaminen on pitkäjänteistä, kallista ja epäonnistunutta.

– Kotouttamiseen liittyy taloudellisia kustannuksia sekä Ruotsin ja Tanskan kaltaisia sosiaalisia seurauksia. Suomalainen tai pohjoismainen hyvinvointivaltio ei kestä avoimien rajojen politiikkaa maahanmuutossa.

Vihreiden kansanedustaja Saara Hyrkkö (vihr.) muistuttaa, että Suomessa on havahduttu Ruotsia ja Tanskaa aikaisemmin maahanmuuttoon liittyviin haasteisiin, joita seuraa, jos ihmiset pääsevät eriytymään yhteiskunnasta.

– Suurissa kaupungeissa on tehty hyvää ja vaikuttavaa työtä. Viranomaiset toimivat maahanmuuttajayhteisöjen kanssa yhteistyössä. Sitä työtä emme nyt saisi vesittää, vaan sitä pitäisi pystyä vahvistamaan, Hyrkkö painottaa.

Hyrkkö pitää pääministeri Petteri Orpon (kok) hallituksen yhtenä ongelmana sitä, että se antaa vääränlaisen viestin ihmisille ja maan rajojen ulkopuolelle siitä, kannattaako Suomeen tulla esimerkiksi työn perässä.

Vihreiden kansanedustaja on huolissaan myös siitä, minkälaista asenneilmapiiriä hallituksen linjalla luodaan yhteiskuntaan.

– Vigeliuksen näkemykset kuvaavat sitä ihmiskuvaa, jonka pohjalta maahanmuuttopoliitiikkaa uusi hallitus tekee. Ihmiset eivät ole vain desimaaleja tai rattaita.

Katso keskiviikon A-studio Yle Areenasta.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *