• 9 toukokuun, 2023

”Ihan älytön sulaminen” – Roman Eremenko taklasi itsensä ulos

Sarjanousija KTP rakensi komean 3–3-tasapelimaalin lisäajan toisella minuutilla HJK:n verkkoon Kotkassa. Jukka Raitala on pettynyt joukkueen puolustuspeliin hyvän alkukauden jälkeen.

KTP nousi dramaattisella lisäajan tasoituksella 3–3-tasapelipisteeseen.

Jalkapallon Veikkausliigassa viimeksi KuPSille hävinnyt sarjajohtaja HJK menetti jälleen pisteitä, kun kotijoukkue KTP pakotti tiistaina helsinkiläismiehistön Kotkassa 3–3-tasapeliin.

HJK meni ensimmäisellä puoliajalla Maksim Stjopinin ja Matti Peltolan maaleilla 2-0-taukojohtoon. Hanakasti taistellut KTP kipusi toisella puoliajalla Simo Roihan ja Mikan osumilla tasoihin 2-2:een.

Katso, kun 20-vuotias Matti Peltola tykitti uransa ensimmäisen Veikkausliiga-osuman.

Kun 18-vuotias liigadebytantti Liam Möller vei HJK:n 84. minuutilla 3–2-johtoon, pelin uskottiin kaikkialla muualla kuin Kotkassa ratkenneen. KTP:n ja Kap Verden maajoukkuehyökkääjä Alves Furtado kuitenkin tasoitti lisäajalla 3-3:een.

Katso jutun pääkuvan videosta, miten KTP nousi tasoihin viime hetkillä.

HJK:n kapteeni Jukka Raitala oli ottelun jälkeen Ruudun haastattelussa todella pettynyt. Puolustaja kehui joukkueensa ensimmäistä puoliaikaa, mutta piti toisen puoliajan suoritusta heikkona.

– Ihan käsittämätön toinen puoliaika. Hävisimme melkein kaikki kaksinkamppailut, ja KTP sai painostettua. Ihan älytön sulaminen, Raitala puhisi.

Raitala sanoi, että joukkue oli puhunut puoliaikatauolla, että kotijoukkue tulee muuttamaan pelissään jotain. Lisäksi Raitala sanoi, että KTP on jo talvikaudelta tuttu joukkue helsinkiläisille.

– 2–0-johdossa ei ikinä tällainen sulaminen voi tapahtua, Raitala päivitteli.

HJK aloitti kauden kolmella nollapelillä, mutta pelkästään kahdessa viime ottelussa joukkue on päästänyt viisi maalia. Kapteenille oli selvää, että nimenomaan puolustuspeliä on jatkossa parannettava.

– Aggressiivisuuteen ja haluun puolustaa on saatava muutos. Kotka pääsi ihan liian helposti paikoille, Raitala arvioi Ruudun haastattelussa.

Eremenko lensi debyytissään suihkuun

Espoossa valkeakoskelainen Haka haki Logan Rogersonin ja Juan Lescanon osumilla Hongasta 2-0-vierasvoiton. Hongan tuore hankinta Roman Eremenko sai toisella puoliajalla suoraan punaisen kortin ja pistettiin kentältä. Vaihdosta kesken peliin tullut Eremenko viihtyi kentällä 25 minuuttia.

Roman Eremenko taklasi vaarallisesti ja sai suoran punaisen kortin.

– Tuollaista vaan tapahtuu, ei tätä pidä liikaa miettiä. Parhaansa hän yrittää. Ehkä hän (Eremenko) oli vähän innokas. Se on iso juttu, että hän on täällä – melkoinen värväys meiltä, Hongan keskikenttäpelaaja Lucas Kaufmann jutteli STT:lle.

Koskilaisille tiistai osoittautui perin onnistuneeksi, vieraat käänsivät taiston itselleen varovan alun jälkeen. Haka osui kahdesti ennen taukovihellystä.

– Puolustaminen oli priimaa. Hyvä, että tuli meille ensimmäinen nolla, Hakan maalivahti Aatu Hakala iloitsi.

Katso, miten Haka kukisti vieraskentällä Hongan kahdella maalilla.

KuPS kukisti vieraissa Jasse Tuomisen ja Joona Vetelin toisella puoliajalla tekemillä maaleilla AC Oulun 2-0. Kauden vaisusti aloittanut, päävalmentajakseen Pasi Tuutin tilalle Jani Honkavaaran vaihtanut KuPS on voittanut neljä peliä peräkkäin ja nousi sarjakakkosena jo pisteen päähän HJK:sta.

Katso videolta Jasse Tuomisen ja Joona Vetelin maalit KuPSin vierasvoitossa.

Ulkomaan kierrokseltaan palanneelle Jasse Tuomiselle maali oli liigakauden ensimmäinen. Edellisen kerran hyökkääjä osui syksyllä 2016, kun Tuomisen FC Lahti haki vierasvoiton PS Kemistä.

Moni muistaa Tuomisen Huuhkaja-paidasta. Marraskuussa 2019 hän teki maalin Liechtenstein-voitossa, joka varmisti Suomen pääsyn EM-kisoihin. Viime vuosina paikkaa Huuhkajien kokoonpanoon ei ole irronnut.

– Vielä toivon, että joku päivä siellä olen, mutta paikka pitää ansaita. Totta kai se on tavoitteena, mutta keskityn päivittäiseen tekemiseen. Paikka tulee jos on tullakseen, 27-vuotias Tuominen sanoi.