• 30 huhtikuun, 2023

Maailman parhaaksi valittu jalkapalloilija Alexia Putellas palasi pelikentille lähes vuoden tauon jälkeen – Barcelona vei jälleen mestaruuden


Alexia Putellas loukkasi polvensa viime kesän EM-kisojen alla. Tähtipelaaja palasi pelikentille sunnuntaina, kun Barcelona varmisti neljännen peräkkäisen mestaruutensa.

Alexia Putellas taputtaa.

Alexia Putellas on edustanut Barcelonaa vuodesta 2012. Kuva: Getty Images

Barcelonan kannattajilla oli sunnuntaina aihetta juhlaan.

Joukkue kaatoi kotonaan Sporting Huelvan 3–0 ja varmisti neljännen peräkkäisen mestaruutensa. Samalla se sai takaisin tähtipelaajansa ja kapteeninsa Alexia Putellaksen, joka on ollut polvivamman vuoksi sivussa lähes vuoden päivät. Hän loukkasi polvensa Espanjan maajoukkueen harjoituksissa ennen viime kesän EM-kisoja.

Putellas palkittiin kuitenkin maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi Ballon d’OR -palkinnolla viime lokakuussa, vaikka ei pelannutkaan EM-kisoissa. Hän sai palkinnon myös 2021.

Putellas oli joukkueen kokoonpanossa jo torstain Mestarien liigan ottelussa, mutta ei vielä pelannut. Sunnuntaina hän juoksi kentälle viimeiseksi vartiksi ja sai kotiyleisöltä luonnollisesti raikuvat suosionosoitukset.

Myös Espanjan maajoukkue on varmasti tähtipelaajan toipumisesta hyvillään – jos hän siis on mukana. Maajoukkueen rivit hajosivat viime syksynä ja 15 pelaajaa vaati valmentaja Jorge Vildaa eroamaan.

Listalla oli mukana kuusi Barcelonan pelaajaa, mutta ei esimerkiksi Irene Paredesia. Vilda jätti kaikki nimeämättä maajoukkueeseen, eikä heitä sen koomin ole maajoukkuetapahtumissa nähty.

Jalkapallon MM-kisat käynnistyvät heinäkuussa Uudessa-Seelannissa ja Australiassa.

Barcelona dominoi

Barcelonan jälki kotimaansa kentillä on ollut jälleen huimaa. Joukkue ei ole vielä hävinnyt kotimaansa pääsarjassa tällä kaudella otteluakaan, ja maalierokin on tyly 108–5. Pääsarjassa joukkue on kärsinyt edellisen tappionsa kaudella 2020-21, kun se hävisi Atleticolle. Sen jälkeen he ovat voittaneet 61 peliä putkeen.

Torstaina Barcelona varmisti myös jälleen paikkansa Mestarien liigan finaalissa. Sen vastustaja selviää maanantaina, kun Arsenal emännöi Wolfsburgia. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi 2–2. Finaali pelataan 3. kesäkuuta Hollannissa.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *