• 16 toukokuun, 2023

Poliisi on kuullut Tapiolan siltaturman todistajia


Tapausta tutkitaan edelleen nimikkeillä vaaran aiheuttaminen ja vammantuottamus. Onnettomuudessa loukkaantui 27 ihmistä.

Poliisin eristysteippi estämässä kulkua tapahtumapaikalle.

Onnettomussalue oli poliisin eristämä vielä 11. toukokuuta. Sortunut silta purettiin viikonlopun aikana. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Poliisi on päässyt kuulemaan Tapiolan siltaonnettomuuden todistajia viikonlopun ja maanantain aikana.

Tapausta poliisi tutkii edelleen nimikkeillä vaaran aiheuttaminen ja vammantuottamus.

Poliisi on kuullut paikalla liikkuneita asukkaita ja kävelysillan läheisydessä olevan työmaan työntekijöitä. Tänään poliisi aikoo ottaa yhteyttä onnettomuudessa osallisena olleiden koululaisten vanhempiin.

− Poliisin käsitys tapahtumista on täsmentynyt ja täsmentyy edelleen. Kuulustelujen sisällöstä emme kerro tässä vaiheessa tarkemmin, sillä kuulustelut, joita on huomattava määrä, ovat edelleen kesken, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Matti Högman Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Högmanin mukaan esitutkinnassa keskeistä on selvittää sillan romahtamisen syy ja se, onko romahtaminen ollut seurausta jonkun huolimattomuudesta.

− Näiden seikkojen selvittämisessä keskeisessä roolissa ovat rakentamiseen liittyvät säännökset, määräykset ja ohjeet sekä tekninen selvitys, Högman sanoo.

Sikäli, kun onnettomuus on aiheutunut jonkun huolimattomuudesta, poliisille tulee selvitettäväksi vielä huolimattomuuden aste.

HUS-yhtymän mukaan sillalla oli tapahtumahetkellä 45 ihmistä. Heistä 24 joutui sairaalaan pudottuaan noin viisi metriä alas sillalta.

Loukkaantuneet ovat Helsingin Kalasataman peruskoulun seitsemännen ja kahdeksannen luokan oppilaita (siirryt toiseen palveluun) noin 40 hengen koululaisryhmästä. Loukkaantuneiden joukossa on yksi opettaja.

Onnettomuustutkintakeskuksen (Otkes) mukaan sillan sortuminen johtui vääntyneistä poikittaispalkeista.

Sortunut silta oli tarkastettu viimeksi vajaa viikko ennen onnettomuutta. Yle sai sillan tarkastusasiakirjan, jonka mukaan kaikki oli kunnossa.

Espoo ja Helsinki ovat ilmoittaneet, että kaikki vastaavat väliaikaiset siltarakennelmat aiotaan tarkastaa. Myös esimerkiksi Tampere laittoi työmaiden mahdolliset vaaranpaikat erityiseen syyniin.

Väliaikainen kävelysilta purettiin viikonlopun aikana. Poliisi sai onnettomuuspaikalla tapahtuneen tutkintansa valmiiksi perjantaina.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *