• 14 elokuun, 2023

Pikakiituri Saaga-Angelia Raudasoja sai pallon kasvoihinsa ja poskiluu murtui – ei koe suojaverkkoa tarpeelliseksi


Manse PP:n Saaga-Angelia Raudasoja himoitsee ensimmäistä SM-kultaansa. Intohimolla lajiin suhtautuva Raudasoja sai muutama viikko sitten rajun iskun kasvoihinsa.

Saaga-Angelia Raudasoja tuulettaa.

Saaga-Angelia Raudasoja sai heinäkuussa ottelussa kovan lyönnin kasvoihinsa. Kuva: Str / Lehtikuva

Tampereen Manse PP lähtee naisten Superpesiksen puolivälieriin runkosarjan voittajana. Mansen yksi tukipilareista on Saaga-Angelia Raudasoja, 20. Etukenttäpelaaja on luottavainen tulevasta.

– Meillä on todella laadukas joukkue, jossa on leveyttä. Olemme yhtenäinen, vahvan työmoraalin joukkue, jota on vaikea voittaa.

Raudasoja nähdään ainakin elokuun ajan tavallisesta poikkeavassa pelikuosissa, sillä hänen kypäräänsä on kiinnitetty metalliverkko kasvojen suojaksi. Toimenpide on välttämätön, koska Raudasoja sai heinäkuun loppupuolella Lapuan Virkiää vastaan pelatussa ottelussa kovan lyönnin kasvoihinsa etukentällä.

– En tuntenut pallon osuessa ihmeempää kipua, ainoastaan pari kirosanaa taisi tulla.

Lue myös: Naisten Superpesiksessä Manse kukisti Pesäkarhut runkosarjan päätöskierroksella

Osuma aiheutti ikävää jälkeä. Raudasojan poskiluu murtui, ja muihinkin kasvojen luihin tuli murtumia. Onnea oli kuitenkin mukana roppakaupalla.

– Murtumat ovat suoralinjaisia eivätkä pirstaleisia. Kasvoni eivät tarvitse operaatiota, luiden pitäisi luutua ennalleen itsekseen.

Hän ei osumastaan huolimatta suosittele suojaverkkoa etukenttäpelaajille.

– En koe sitä tarpeelliseksi. Kun palloon on näkökontakti, ei ole hätää. On silti kenttiä, joissa kotipesän tausta aiheuttaa jonkin verran ongelmia pallon näkemisen suhteen.

Pesäkarhujen Emilia Itävalo (vas.) ja Mansen Saaga-Angelia Raudasoja pesäpallon naisten Superpesiksen runkosarjan päätöskierroksen ottelussa.

Saaga-Angelia Raudasoja ei suosittele suojaverkkoa pelaajille. Kuvassa Pesäkarhujen Emilia Itävalo (vas.) ja Raudasoja runkosarjan päätöskierroksen ottelussa. Kuva: Str / Lehtikuva

Vahva kilpailuvietti

Raudasoja oli jo pienenä juniorina varma, että hänestä tulee pääsarjapelaaja. Määrätietoinen harjoittelu on yhä oleellinen osa Raudasojan tekemistä, se on hänelle kaiken kivijalka.

Raudasojan henkilökohtaisena valmentajana on kaksi vuotta toiminut Manu Vartia. Tärkeässä roolissa on myös Mansen fysiikkavalmentaja, entinen moniottelija Tiia Hautala. Manselainen on yksi sarjan nopeimmista, ellei jopa nopein. Hän on kellottanut 30 metriä paikalta lähtien 3,93 sekuntiin.

– Hyvältä etenijältä vaaditaan nopeuden lisäksi pelin lukua ja röyhkeyttä. Vaikka olen aina ollut varsin röyhkeä pesien välillä, koen kehittyneeni siinä edelleen. Lajitreeni on toki äärimmäisen tärkeää. Fysiikan ja lajin täytyy toimia yhdessä.

Nopeuden hyödyt ovat näkyneet kentällä: Raudasoja on voittanut kaksi peräkkäistä etenijäkuningattaren titteliä. Superpesiksen runkosarjassa hän toi yhteensä 57 juoksua.

Manse PP kohtaa puolivälierissä Vaasan Mailattaret, Pesäkarhut saa vastaansa Rauman Feran, Seinäjoen Maila-Jussit kohtaa Joensuun Mailan ja Kirittäret saa vastaansa Lapuan Virkiän.

Yle näyttää Superpesiksen loppuottelut kolmannesta finaalista eteenpäin.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *