• 8 toukokuun, 2023

Perussuomalaisten irtiotot hallituksessa olisivat riski Petteri Orpolle, arvioi politiikan tutkijaPerussuomalaiset haluaa haastaa hegemoniaa ja profiloitua asiapuolueena, sanoo Helsingin yliopiston politiikan tutkija Emilia Palonen.

Politiikan tutkija Emilia Palonen Helsingin yliopistosta arvioi, että perussuomalaisten puheenjohtajalla Riikka Purralla on aito halu samaan hallitukseen Petteri Orpon (kok.) kanssa, mutta puolueen edustajien irtiotot voisivat hankaloittaa hallitusyhteistyötä.

– Jos kaksilla rattailla ajaminen, mitä perussuomalaiset on tehnyt eduskunnassa jo pitkään, jatkuu hallituksessa, onhan se riski Petteri Orpolle, Palonen totesi maanantain A-studiossa.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Mauri Peltokangas kritisoi hallitusneuvottelukumppani RKP:ta viikonloppuna sosiaalisessa mediassa. Puolueen varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen puolestaan arvosteli aiemmin viime viikolla hallituksen muodostaja Orpoa Ylen sisällöntuotantoon liittyvissä asioissa.

Palosen mukaan perussuomalaiset haluaa osin haastaa liberaalia hegemoniaa ja osin taas profiloitua asiapuolueena esimerkiksi maahanmuuttoon liittyen. Poliittisen viestinnän tutkija Elisa Kannasto Seinäjoen ammattikorkeakoulusta kommentoi, että toimimalla näin perussuomalaiset on päässyt käsiksi sosiaalisen median logiikkaan.

– Kansalaiset lähtevät puhumaan heistä, ja he pääsevät tätä kautta mediaan.

Kannasto muistutti, että nimenomaan Peltokankaalla ja Tynkkysellä on vahvat henkilöbrändit.

– Heillä on kansan tukea ja he osaavat hakea kannatusta somessa. On kiinnostavaa nähdä, miten Purra laittaa rivit kuntoon.

Katso koko A-studion lähetys Yle Areenassa.

Voit keskustella artikkelista tiistaihin kello 23 asti.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *