• 8 toukokuun, 2023

Kauhajoki palasi omalle huipputasolleen ja lannisti Seagullsin – ”Hyökkäyspää loksahti paikoilleen”


Miesten Korisliigan hallitseva mestari Kauhajoki heräsi vihdoin loppuottelusarjan vaatimalle tasolle. Maanantaina vaikeuksissa ollut Seagulls johtaa finaalisarjaa voitoin 2-1.

Karhu Basket Severi Kaukiainen ja Seagullsin Lassi Nikkarinen kuvassa

Karhu Basket Severi Kaukiainen ja Seagullsin Lassi Nikkarinen kuvassa Kuva: Marko Tuominiemi / All Over Press

Kauhajoen Karhu Basket voitti miesten Korisliigan 3. finaalissa helsinkiläisen Seagullsin 96–72 (49–35) ja kavensi loppuottelusarjan 1–2:een. Neljällä voitolla yltää mestariksi.

Seagulls oli voittanut kaksi ensimmäistä loppuottelua 70–54 ja 84–63, mutta maanantaina ottelutahdista määräsi alusta lähtien Karhu Basket.

– Hyökkäyspää loksahti paikoilleen. Lisäksi vaihdoimme vähän pienempään viisikkoon, ja meidän viisikot olivat tasapainoisempia, eikä meillä ollut vaihtelua niin paljon, mitä kahdessa aiemmassa finaalissa. Seagulls oli niissä ehjempi joukkue. Me olimme nyt kovempia korin alla, pelipaikoissa neljä ja viisi. Tämä kääntyi toisin päin verrattuna edellisiin otteluihin, summasi ottelun Ylelle Kauhajoen valmentaja Janne Koskimies.

Kauhajokiset johtivat puoliajalla 14 pisteellä ja tyrmäsivät lopullisesti helsinkiläiset heti kolmannen jakson alussa karaten 55–35-johtoon. Karhu Basket onnistui myös kolmosheitoissa aiempaa paremmin ja pussitti kaukoheitot 41 prosentilla.

Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso muistutti, että finaalisarja on helsinkiläisille voitoin 2–1.

Seagullsin Antti Kanervo (oik.) ja Karhu Basketin Severi Kaukiainen kuvassa

Seagullsin Antti Kanervo (oik.) ja Karhu Basketin Severi Kaukiainen kuvassa Kuva: Marko Tuominiemi / All Over Press

– Karhu Basket tuli ihan yhtä kovaa peliin kuin aiemminkin. Kyse oli nyt siitä, että me teimme paljon enemmän virheitä kuin aiemmissa finaaleissa. Karhu sai siitä hengen päälle. Ne puheet, että toisella joukkueella oli parempi lataus, voidaan unohtaa. Se on ihan puppua. Karhu oli tänään parempi, me huonompia, Laakso korosti.

Kauhajoen tehokkaimmat olivat Severi Kaukiainen 21/3/4, Daniel Dolenc 17/3 sekä 14 pistettä pussittaneet Lee Skinner, Jaye Crockett ja Henri Kantonen.

– Halusimme tänään voittoa enemmän ja sen myös näytimme. Vaikka nyt on hyvä fiilis, niin tämä oli vain yksi peli, joten jatkamme samaan tahtiin ja toivottavasti parannamme torstaina vielä lisää. Eikä mitään toivottavasti, vaan parannamme, Dolenc totesi ottelun jälkeen.

Seagullsin etevimmät korintekijät olivat Zena Edosomwan 12/7, Antti Kanervo 11/1 ja Rene Rougeau 10/1.

Neljäs finaali pelataan torstaina 11.5. Helsingissä. Lauantaina ohjelmassa on viides finaali Kauhajoella.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *