• 9 elokuun, 2023

Lopettamistakin pohtinut Robert Helenius tajusi, että aika rientää – näin uran suurin unelma heräsi taas henkiin


Robert Helenius haastaa raskaansarjan supertähden Anthony Joshuan lauantaina Lontoossa. Manageri Markus Sundmanin mukaan ottelu on kaikki kaikessa suomalaisen uran jatkon kannalta.

Robert Helenius osoittaa nyrkillä kameraan.

Robert Helenius haaveilee jälleen MM-ottelusta. Kuva: Jari Kärkkäinen / Yle

Ossi Saarinen,

Jari Kärkkäinen

Robert Helenius oli viime vuoden lopulla henkisesti loppu. Uran jatko oli vaakalaudalla Deontay Wilderille kärsityn tappion jälkeen.

Tyrmäyskoneena tunnettu Wilder iski Heleniuksen kanveesiin ensimmäisessä erässä New Yorkissa. Vuoden kestänyt projekti päättyi silmänräpäyksessä ja unelma MM-titteliottelusta tuntui hautautuvan.

Nyt Helenius on kuitenkin jälleen astumassa nyrkkeilymaailman kirkkaimpiin valoihin. Hän ottelee lauantaina Lontoossa entistä maailmanmestaria ja olympiavoittajaa Anthony Joshuaa vastaan.

Joshuan piti alun perin otella Dillian Whytea vastaan, mutta tämän dopingtesteissä ilmeni epäselvyyksiä.

Helenius myöntää, että Joshuan kohtaaminen tuntuu jollain tapaa viimeiseltä saumalta. Siksi hän myös tarttui siihen.

– Tiedän, että MM-otteluun pääsemiseen kestää parisen vuotta. Siinä voi vierähtää tosi kauan aikaa. En tiedä, onko minulla enää kovin kauan uraa jäljellä. Olen kohta jo 40, Helenius kommentoi Yle Urheilulle Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

– Tämä tuli ihan sopivaan saumaan.

Raskaansarjan tähdet saapuvat ottelutapahtumiin perinteisesti rehvakkain elkein ja isojen taustajoukkojen kera, kuten Wilder osoitti New Yorkissa.

Heleniuksen kanssa tiistai-iltana Lontoon-koneeseen nousi vain hänen managerinsa Markus Sundman.

Ahvenanmaalaiskaksikon seuraan liittyy vielä Heleniuksen valmentaja Johan Lindström, joka saapuu pikatahdilla sovittuun otteluun suoraan Turkista.

Deontay Wilder esittäytyi medialle ennen Robert Heleniuksen kohtaamista

Wilderille hävittyään Helenius halusi miettiä tulevaisuuttaan rauhassa. Manageri Sundmanin mukaan hänen puhelimensa on pirissyt tiuhaan hurjan tyrmäystappion jälkeenkin.

– Päätimme kuitenkin, että puoleen vuoteen ei keskustella nyrkkeilystä ja näin tehtiin. Sitten tuli Savonlinnan mahdollisuus ja tarjouksia tulee vieläkin. Nyt napattiin tämä.

Heleniuksen paluuottelusta on vain muutama päivä. Hän nousi kehään viime lauantaina ja tyrmäsi Mika Mielosen kolmannessa erässä.

Helenius joutui tekemään päätöksen Joshua-ottelusta todella nopeasti. Hän kuuli mahdollisuudesta vasta Mielosen kohtaamisen jälkeen.

Kokenut nyrkkeilijä empi ensin, mutta vartin pohdinnan jälkeen päätös syntyi. Henkinen puoli on jälleen kunnossa ja hän on valmis ottamaan ison haasteen vastaan.

– En muuten lähtisi Englantiin kokeilemaan onneani. Kyllä lähden sinne ihan voittamaan. Saan psyykeeni kasattua sen verran, että siellä tulee hyvä ottelu, Helenius lupasi.

Robert Helenius kertoi tunnelmistaan tiistai-iltana Helsinki-Vantaalla.

Joshua, kuten muutkin raskaansarjan tähdet ovat Heleniukselle tuttuja kavereita. Hän on ottanut brittitähdestä mittaa harjoitusvastustajana.

Helenius kuvailee Joshuaa robottimaiseksi nyrkkeilijäksi, joka on kuitenkin parantanut liikkumistaan viime aikoina.

– Varovaisesti ja sieltä kovia suoria vastaan, Helenius kuvailee omaa ottelutaktiikkaansa.

Robertin isä Karl Helenius hyvästeli poikansa lentoasemalla halauksen kera.

Keskiviikkona Helenius ja Joshua astelevat ensi kertaa lehdistön eteen Lontoossa. Ennen perjantain punnitustilaisuutta on lisäksi luvassa lääkärintarkastus, räväkkää voimatreeniä ja herkistelyä.

Ahvenanmaalaisen kaksikon mukaan lauantai-illan ottelun panokset ovat selvät.

– Kun voitan, toivottavasti pääsen MM-kehiin, Helenius linjasi.

– Onhan tämä kaikki kaikessa. Tosi iso ottelu. Tästä se maailmanmestaruushaave syntyy uudestaan, Sundman komppasi.

Uran nosteen ohella Heleniuksen motivaattorina on eittämättä raha: Sundman ei paljastanut, miten suuri Heleniuksen ottelupalkkio on, mutta nyrkkeilyvaikuttaja Pekka Mäki arvioi sen olevan 300 000 – 400 000 euron luokkaa.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *