• 26 toukokuun, 2023

Lentopallomaajoukkueella edessä pitkä kesä – päävalmentaja kommentoi Lauri Kermisen tilannetta: ”Olemme liiton päätöksen kannalla”


Maajoukkue aloittaa Kultaisen liigan lauantaina ottelulla Viroa vastaan. Kauteen mahtuu myös EM-kisat ja olympiakarsinta. Lauri Kerminen on yhä suljettuna maajoukkueesta.

Lauri Kerminen maajoukkuepaidassa vuonna 2018.

Maajoukkueen portit pysyvät Lauri Kermiseltä suljettuina. Kuva: All Over Press

Paavo Forsberg,

Jussi Jäkälä

Yle näyttää Suomen pelejä lentopallon Kultaisessa liigassa: lauantaina Viro-Suomi kello 20.50 alkaen TV2:ssa ja Areenassa.

Suomen miesten lentopallomaajoukkue aloittaa pelinsä Kultaisessa liigassa lauantaina Tartossa ottelulla Viroa vastaan.

Sopimuksensa venäläisen Moskovan Dynamon kanssa uusinut Lauri Kerminen ei edelleenkään ole ”Veljesten” kokoonpanossa. Kerminen hyllytettiin maajoukkueesta viime kesänä, koska hän jatkoi Venäjällä pelaamista maan hyökättyä Ukrainaan.

Maajoukkueen päävalmentaja Joel Banks kertoo olevansa säännöllisesti yhteydessä maajoukkueen pitkäaikaisen tähtiliberon kanssa.

– Kunnioitamme Lauria ja hänen tekojaan maajoukkueessa. Käymme avointa vuoropuhelua. Emme sulje ovea täysin, mutta nykytilanteessa olemme liiton päätöksen kannalla, Banks sanoo.

Banks lähestyi viime kesänä Lentopalloliittoa saadakseen selvyyttä tilanteeseen. Liitto päätti sulkea Kermisen maajoukkuetoiminnasta.

Toinen joukkueesta puuttuva konkari on huikean kauden pelannut passari Eemi Tervaportti. Tervaportti voitti Puolan mestaruuden Jastrzebski Wegielin riveissä, ja saavutti Mestarien liigassa hopeaa.

– Eemi sanoi, että hänen halunsa ja sitoutumisensa maajoukkueeseen on selkeä. Hän pyysi saada alkukesän vapaaksi palautuakseen rankasta kaudesta. Mielestäni se on looginen päätös.

Tervaportti haluaa tavoitella paikkaa joukkueessa myöhemmin kesällä EM-kisoihin ja olympiakarsintaan.

Eemi Tervaportti.

Tervaportti pelasi tykkikauden Puolassa. Kuva: IMAGO / Newspix / All Over Press

Pelit kovenevat

Maajoukkueen kesästä on tulossa pitkä. Vastus kovenee portaittain: Kultaisen liigan jälkeen pelit jatkuvat EM-kisoissa, ja kausi huipentuu olympiakarsintoihin Japanissa syys-lokakuussa.

Kultaisessa liigassa joukkueen vanhin pelaaja on vuonna 1996 syntynyt kapteeni Antti Ronkainen. 2000-luvulla syntyneitä pelaajia on kahdeksan. Nuoren joukkueen tavoitteena on parantaa ottelu ottelulta.

– EM-kisat tulevat olemaan monelle ensimmäiset. Meidän pitää käyttää aika Kultaisessa liigassa kehittymiseen kohti EM-kisoja. EM-kisat antavat meille arvokasta kokemusta olympiakarsintoihin Japanissa, Banks sanoo.

Maajoukkue otti viime vuonna Banksin mukaan hyviä askeleita. Suomi selvitti tiensä EM-kisoihin ja ylsi Hopeisen liigan finaaliin.

– Viime kesä näytti, että meillä on nälkää. Kultaisessa liigassa pelaaminen kesän alussa on juuri oikea paikka meille.

Banksin mukaan joukkue tulee keskittymään Kultaisessa liigassa oman pelin kehittämiseen, jotta joukkue saavuttaa potentiaalinsa. Kenenkään pelipaikka ei ole varma loppukesän ja syksyn peleihin.

– Kilpailu pelipaikoista on tervettä ja saa kaikki antamaan parhaansa.

Suomi kohtaa Kultaisen liigan C-lohkossa kahdesti Viron, Tšekin ja Slovakian. Lohkon viimeinen ottelu pelataan 17. kesäkuuta.

– On tärkeää oppia pelaamaan maajoukkueen kanssa tällaisia otteluita. Haluamme olla kilpailukykyisiä ja voittaa joka kerran, kun pelaamme. On mielenkiintoista nähdä, miten tasomme riittää Viroa, Tshekkiä ja Slovakiaa vastaan.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *